Inschrijven kan tot en met zondag 24 maart 2024

Harmonie St. Aemiliaan organiseert op 14 april 2023 de 35e editie van het Roderlandtoernooi. Het solistenconcours vindt plaats in het verenigingslokaal ’t Patronaat, Ursulastraat 232 te Kerkrade. De organisatie hoopt, net als bij de voorafgaande edities van het toernooi, weer solisten van diverse niveaus van veel verenigingen te mogen begroeten.

Het Roderlandtoernooi is net als in het afgelopen jaar een van de voorrondes van de LBM Finale Jonge Solisten. Deelnemers kunnen uitkomen in de volgende divisies: introductie-, vijfde, vierde, derde, tweede en eerste divisie. Er is geen jeugddivisie meer. Bij deelname in de introductiedivisie (1ste deelname aan een solistenconcours) wordt een advies gegeven voor de divisie bij de volgende deelname en worden punten gegeven alsof er is opgetreden in de geadviseerde divisie. In de introductiedivisie en de 5de divisie is het mogelijk om een audio-opname als begeleiding te gebruiken (opgeven bij aanmelding).
De speeltijd is voor Solisten en Ensembles zijn max. 7 minuten voor de divisies introductie, 3, 4 en 5 en max. 10 minuten voor de divisies 1 en 2. De werkelijke speelduur moet bij aanmelding worden opgegeven.
De hoogst scorende solisten kunnen een uitnodiging ontvangen voor deelname aan de LBM Finale Jonge Solisten.

De plaatsing in een bepaalde divisie en de bijbehorende repertoria is afhankelijk van het opleidingsnivo van de muzikanten(zie volgende link (http://www.repertoireinformatiecentrum.nl/nederlands/solisten-en-ensembles/repertoria-solisten-en-ensembles.htm). Muziekstukken die niet in het repertorium staan, dienen door de solist ter beoordeling worden aangeboden aan het Repertoire Informatie Centrum (http://www.knmo.nl/doelgroepen/blaasmuziek/incidentele-beoordeling-van-werken-voor-blaasmuziekconcoursen-via-ric/ ). Dit dient tijdig te gebeuren (3 maanden voor het toernooi). De kosten hiervan zijn voor rekening van de solist.Het vernieuwde reglement is hier te downloaden: http://www.knmo.nl/wp-content/uploads/2017/10/reglement-solisten-en-ensembles-blaasmuziek-2017-2018.pdf

Het inschrijfgeld bedraagt voor een solist € 10,- en voor duo’s en ensembles € 15,-.
Inschrijven voor deelname aan het Roderlandtoernooi kan alleen via de website solistenconcoursen.nl. Solistenconcoursen.nl is een gezamenlijk initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM). Er is de mogelijkheid om in te schrijven voor meerdere solistenconcoursen en het inschrijfgeld wordt direct betaald middels iDEAL. Wij plaatsen de deelnemers op volgorde van de ontvangst van de inschrijving. Heb je verder vragen? Stuur dan een mail naar roderlandtoernooi@aemiliaan.nl.

Wij hopen u op ons toernooi te mogen begroeten.