In 1975 werd een orkest voor startende muzikanten opgeircht, het jeugdorkest. In de beginjaren stond het orkest achtereenvolgens onder leiding van René Smulders, Bart Schäfer, Wim Vluggen, John Housman en Loek Smeijsters.
Vanaf 1988 staat het orkest onder leiding van haar huidige dirigent Jo Wetzelaer. In 2022 zijn er enkele wijzigen doorgevoerd. Zo is er een samenwerking aangegaan met Harmonie Sainte Marie Gracht en musiceren de beginnende muzikanten van beide verenigingen nu gezamenlijk in één orkest. Daarnaast zijn er diverse leeftijden in het orkest vertegenwoordigd en bleek de naam jeugdorkest niet meer toepasselijk. Dit is aanleiding geweest om de naam jeugdorkest te wijzigen in opleidingsorkest.

In het opleidingsorkest worden beginnende muzikanten voorbereid op het muziek maken in een groot orkest. Het opleidingsorkest speelt zeer gevarieerde muziek in diverse stijlen. Muziek uit de top 40, musicals, filmmuziek, maar ook marsen en koralen komen aan bod.
Daarnaast worden er regelmatig themaconcerten georganiseerd die zowel bij de orkestleden als ook bij het publiek erg populair zijn. Het Filmconcert, Disneyconcert, WMC-concert en Halloweenconcert zijn daar enkele voorbeelden van.

Het opleidingsorkest bestaat momenteel uit circa 20 muzikanten. Het opleidingsorkest wordt aangevuld met ervaren muzikanten die de beginners op weg helpen. Zo ontstaat er tevens een hechte band tussen beginnende en ervaren muzikanten.

De vereniging beschikt tevens over een jeugdcommissie, die naast het organiseren van muzikale optredens ook actief is met het opzetten van andersoortige activiteiten waaraan alle leerlingen (ook de blokfluiters en de drumbandleden) kunnen deelnemen. Activiteiten als een spellen- of discoavond, een concertje in de Efteling, een speurtocht in de wijk, zwemmen, schaatsen of een kampweekend dragen bij aan de saamhorigheid binnen de vereniging.

Het opleidingsorkest repeteert op vrijdag van 19:00 uur tot 20:30 uur in ons verenigingslokaal ’t Patronaat aan de Ursulastraat in Kerkrade.