Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide meets Maestro

Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide geeft op zondag 25 juni haar traditionele buurtconcert in ´t Patronaat in Bleijerheide. De harmonie, onder leiding van de uit Colombia afkomstige dirigent Samuel Aguirre, opent dit buurtconcert met een aantal muziekwerken. De bekende Kerkradenaren Patrick Ypelaar (Beleef Kerkrade), zangeres Joyce Robijns en burgemeester Petra Dassen-Housen zullen vervolgens beurtelings de harmonie dirigeren. Zij zullen strijden om de ‘gouden dirigeerstok’ en onderling uitmaken wie zich de ‘Maestro’ van 2023 mag noemen. Het belooft ook dit jaar een spannende en ook vermakelijke strijd te worden.


De aanvang van het concert is 10:30 uur. De entree is vrij, maar een vrije gave is welkom.

Dirigent Samuel Aguirre
Samuel Agustín Aguirre werd in 1993 geboren in het Colombiaanse dorp Bolívar, waar hij zijn muzikale talenten van jongs af aan ontwikkelde. In de provinciehoofdstad Medellin startte Samuel zijn muzikale studie. Tijdens het Wereld Muziek Concours in 2013 kwam hij voor het eerst naar Limburg en een jaar later keerde hij terug om hobo en directie te studeren aan het conservatorium van Maastricht. In juli 2017 kreeg Samuel in Kerkrade de ‘WMC Talent Award’ uitgereikt vanwege zijn muzikale kwaliteiten.
Samuel Aguirre is sinds 2020 als tweede dirigent verbonden aan Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide. Hij vervangt tijdens dit buurtconcert dirigent Txemi Etxebarria, die momenteel geniet van ouderschapsverlof.

Lees meer >