Tsirkus Moeziekapriejola

Een combinatie van muziek en circus komt tot uiting in het nieuwe project “Tsirkus Moeziekapriejola” van Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide. Tijdens dit eenmalige theaterconcert op zondag 29 oktober 2023 (aanvang 20:00 uur) verzorgt het harmonieorkest kwalitatief hoogstaande en publieksvriendelijke muziek gecombineerd met circus gerelateerde capriolen.  Laat u verrassen door adembenemende acrobatiek, humoristische sketches en betoverende muziek.
Aan dit concert verlenen Guido van Hout (jongleur), Arte favola (luchtacrobaten) en Roger Lataster (mime clown) hun medewerking. Fer Kousen zal de rol van circusdirecteur op zich nemen. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Txemi Etxebarria.

Koop nu uw kaarten en beleef een avond vol muziek en entertainment in het theater in Kerkrade!

Kaarten zijn te verkrijgen via onderstaande link of aan de kassa van het theater.
https://www.plt.nl/programma/tsirkus-moeziekapriejola-harmonie-sint-aemiliaan/29-10-2023-20-00

Lees meer >

Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide meets Maestro

Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide geeft op zondag 25 juni haar traditionele buurtconcert in ´t Patronaat in Bleijerheide. De harmonie, onder leiding van de uit Colombia afkomstige dirigent Samuel Aguirre, opent dit buurtconcert met een aantal muziekwerken. De bekende Kerkradenaren Patrick Ypelaar (Beleef Kerkrade), zangeres Joyce Robijns en burgemeester Petra Dassen-Housen zullen vervolgens beurtelings de harmonie dirigeren. Zij zullen strijden om de ‘gouden dirigeerstok’ en onderling uitmaken wie zich de ‘Maestro’ van 2023 mag noemen. Het belooft ook dit jaar een spannende en ook vermakelijke strijd te worden.


De aanvang van het concert is 10:30 uur. De entree is vrij, maar een vrije gave is welkom.

Dirigent Samuel Aguirre
Samuel Agustín Aguirre werd in 1993 geboren in het Colombiaanse dorp Bolívar, waar hij zijn muzikale talenten van jongs af aan ontwikkelde. In de provinciehoofdstad Medellin startte Samuel zijn muzikale studie. Tijdens het Wereld Muziek Concours in 2013 kwam hij voor het eerst naar Limburg en een jaar later keerde hij terug om hobo en directie te studeren aan het conservatorium van Maastricht. In juli 2017 kreeg Samuel in Kerkrade de ‘WMC Talent Award’ uitgereikt vanwege zijn muzikale kwaliteiten.
Samuel Aguirre is sinds 2020 als tweede dirigent verbonden aan Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide. Hij vervangt tijdens dit buurtconcert dirigent Txemi Etxebarria, die momenteel geniet van ouderschapsverlof.

Lees meer >

Roderlandtoernooi 2023

Harmonie St. Aemiliaan organiseert op 30 april 2023 de 34e editie van het Roderlandtoernooi. Het solistenconcours vindt plaats in het verenigingslokaal ’t Patronaat, Ursulastraat 232 te Kerkrade. De organisatie hoopt, net als bij de voorafgaande edities van het toernooi, weer solisten van diverse niveaus van veel verenigingen te mogen begroeten.

Lees alle informatie rondom het roderlandtoernooi 2023 >