Kerst 2022

Na een gedwongen pauze van twee jaar, mag Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide op zaterdag 17 december a.s. weer op traditionele wijze de kerstperiode inluiden met haar kerstconcert.Dit jaar zullen de zangeressen Joyce Robijns en Mariechelle Jongen-Pouwels zorgen voor een muzikale invulling. Onder begeleiding van de harmonie brengen zij onder andere ‘Grown up Christmas List’, ‘Do you hear what I hear’ en ‘Where are you Christmas’ ten gehore.De presentatie is net als voorgaande jaren in handen van Raoul Deckers en het gehele concert staat onder leiding van dirigent Txemi Etxebarria.Het concert start om 20:00 uur en vindt plaats in het ’t Patronaat aan de Ursulastraat 232 in Kerkrade (de zaal is open om 19:30 uur). De entree is een vrije gave.

Naast bovengenoemd kerstconcert zal het gezamenlijke opleidingsorkest van Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide en Harmonie Sainte Marie Gracht op 11 december a.s. om 14:00 uur spelen tijdens hun kerstconcert in de Heidsjer Tref in Spekholzerheide.
Op 28 december a.s. sluiten de muzikanten van het gezamenlijke opleidingsorkest het jaar muzikaal af in de GaiaZOO in Kerkrade. In de middaguren brengen zij op enkele plekken in de dierentuin kerstliederen ten gehore brengen.

Lees meer >

Patroonsfeest 2022

Op zaterdagavond 26 november a.s. luistert Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide om 18:00 uur de
Heilige mis op ter gelegenheid van haar patroonsfeest.

Anders dan andere jaren zal de mis plaatsvinden in gemeenschapshuis ’t Patronaat in Bleijerheide.
Na de mis wordt het programma voortgezet en kunnen de jubilarissen met hun genodigden en alle
harmonieleden genieten van een door het damescomité verzorgde koffietafel. Aansluitend zal een
interne huldiging plaatsvinden waarbij de jubilarissen Peter Gerrickens, Chantal Nitsche, Marcel
Renkens (allen 25 jaar lid) en Pim Iding (12,5 jaar lid) in het zonnetje worden gezet en is er
gelegenheid om hen te feliciteren. De feestavond wordt opgeluisterd door Kapel Ainmahl.

Peter Gerrickens
Op 10-jarige leeftijd kwam Peter Gerrickens in contact met muziek en koos hij na enkele theorie- en
blokfluitlessen overtuigend voor de trompet. Peter startte in het jeugdorkest en eenmaal
doorgestroomd naar het harmonieorkest bleef hij het jeugdorkest nog jaren trouw. Als lid van de
jeugdcommissie is Peter nauw betrokken geweest bij de organisatie van feesten en activiteiten voor
de jeugd. Daarnaast verzorgt hij geregeld het geluid bij concerten. Tevens behoort de familie
Gerrickens tot een zeer betrokken familie binnen de vereniging aangezien zij o.a. reeds een geruime
tijd hoofdsponsor is van de harmonie.

Chantal Nitsche
Via haar vader Franz is Chantal lid geworden van de harmonie. Ofschoon haar voorkeur eigenlijk bij
de dwarsfluit lag, heeft ze uiteindelijk net als haar vader toch gekozen voor de klarinet. En ondanks
dat Chantal ook nog diverse andere instrumenten bespeeld heeft, is ze toch altijd trouw gebleven
aan de klarinetgroep, waar ze nog altijd met veel plezier haar partij speelt. Sinds een aantal jaren
organiseert Chantal op een fanatieke wijze de dropping die onderdeel uitmaakt van het
feestweekend.

Marcel Renkens
Marcel was 9 jaar oud toen hij begon met muziek maken bij Harmonie St. Caecilia Kerkrade (Auw
Harmonie). Zijn oom Jos Boon was daar destijds dirigent. Volgens deze oom kon een orkest nooit
klarinetten genoeg hebben en daarom is Marcel op klarinet begonnen.
In 1988 heeft hij de overstap gemaakt naar Harmonie St. Aemiliaan, waarna hij na enkele jaren de
klarinet verwisselde voor de basklarinet. Marcel heeft deel uitgemaakt van het bestuur, was lid van
de feestcommissie en is al geruime tijd archivaris. Daarnaast maakt hij deel uit van de
muziekcommissie.

Pim Iding
Pim Iding speelt kleine trom sinds groep 5 van de basisschool. Een aantal jaren later kwam hij door
een vriend in contact met de harmonie. Sindsdien is Pim al 12,5 jaar actief lid van de vereniging. Eerst
in het jeugdorkest, later ook in het harmonieorkest en de drumband. Naast het musiceren is hij
onlangs medeorganisator geweest van een online Aemiliaan Quarantaine Quiz. Pim heeft nooit
moeite gehad met de vele opbouw- en opruimwerkzaamheden van het slagwerk. De voortdurende
afwisseling tussen de verschillende slagwerkinstrumenten blijft voor hem interessant en dat maakt
hem tot een allround slagwerker.
Harmonie St. Aemiliaan is bijzonder trots op haar vier jubilarissen.

Dropping
Voorafgaand aan het Aemiliaansfeest vindt op vrijdag 25 november de traditionele dropping plaats.
Hieraan kunnen zowel leden als ook niet-leden deelnemen.

Lees meer >

Jubilarissenviering Kerkraadse muziekverenigingen

Afgelopen vrijdag vond de gezamenlijke jubilarissenviering van de Kerkraadse muziekverenigingen plaats, georganiseerd door de Klankstadfederatie in samenwerking met Gemeente Kerkrade.
Tijdens deze viering werden de jubilarissen uit 2020 en 2021 gehuldigd. Zo werd ook onze 50-jarige jubilaris Jo Kemmerling in het zonnetje gezet en mocht hij voor deze bijzondere mijlpaal een mooi beeldje in ontvangst nemen.

Lees meer >

Concert Cooperation

Op zaterdag 8 oktober 2022 verzorgen Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide en Muziekvereniging TOG Welten-Heerlen een mooie concertavond in het gemeenschapshuis ’t Patronaat. Behalve hun eigen concertprogramma zullen de beide verenigingen aan het einde van de avond, als één groot orkest nog enkele stukken ten gehore brengen. Beide verenigingen staan onder leiding van hun vaste dirigent Txemi Etxebarria.

Het concert begint om 20:00 uur in 't Patronaat aan de Ursulastraat 232 in Kerkrade en is vrij toegankelijk. Wel wordt een vrije gave zeer op prijs gesteld. 

Overlijden Wilma Rumpen

Gisteren hebben wij vernomen dat Wilma Rumpen op 68-jarige leeftijd is overleden. Wilma bespeelde de klarinet in onze vereniging en zorgde jarenlang als archivaris voor ons muziekarchief. Ook konden wij altijd op haar creativiteit een beroep doen.
Alhoewel zij de afgelopen jaren haar activiteiten voortzette bij andere verenigingen, volgde zij onze harmonie nog altijd met grote interesse en bezocht zij regelmatig samen met haar man Arno onze concerten.
Wij condoleren Arno, haar zonen Bas en Jeroen met partners en kinderen, met dit enorme verlies en wensen hen heel veel sterkte toe voor de tijd die komen gaat.

 

Lees meer >

Overlijden Ine Berendsen

Diep bedroefd delen wij mede dat ons bestuurslid en klarinettiste Ine Berendsen-Essers plotseling op 64-jarige leeftijd is overleden. Wij zullen Ine blijven herinneren als een zeer liefdevolle, betrokken en bovenal trotse muzikante van onze vereniging. Tevens was Ine als vrijwilliger verbonden aan het WMC.

De hele Aemiliaan-familie wenst haar nabestaanden heel veel sterkte en kracht toe met dit enorme verlies. Op nadrukkelijke wens van Ine en haar familie zullen onze muzikale activiteiten rondom het WMC worden voortgezet.

Ine, je blijft altijd een van ons!

Maestro concert 2022

De derde editie van ons Maestro concert zal plaatsvinden op zondag 26 juni 2022 om 11:00 uur in ’t Patronaat in Bleijerheide. Ook dit jaar hebben we drie kundige maestro kandidaten, die hun dirigeerkunsten willen laten zien.

Joyce Robijns, Arno Deckers en Fer Kousen zullen strijden om de titel “Maestro 2022”, waarbij laatstgenoemde zal proberen zijn titel uit 2019 te verdedigen.

Er zal een gevarieerd programma ten gehore worden gebracht en we nodigen jullie van harte uit om dit concert bij te wonen. Er wordt geen entree gevraagd, maar een vrije gave is welkom.

Lees meer >

65-jarig huwelijk Jo en Jeanny Schäfer

Van harte feliciteren wij het echtpaar Jo Schäfer en Jeanny Schäfer-Mijnes met hun 65-jarig huwelijk en wij wensen hen nog vele gelukkige jaren toe!

Vanwege hun jarenlange betrokkenheid bij St. Aemiliaan zijn zij op 1 mei in het zonnetje gezet.

Lees meer >

Concert Maasbracht

Op 23 april a.s. presenteert Fanfare Eensgezindheid Maasbracht-Beek, samen met harmonie St. Aemiliaan, een “avond vol muziek met pit”. Vurige pasodobles en energieke, Latijns-Amerikaans geïnspireerde, werken wisselen zich af met mooie en spannende solowerken.
Het concert vindt plaats in “het Baekerhoes”, Kerkstraat 1 te Maasbracht. Aanvang is om 19:30 en kaarten (€5,-) worden verkocht aan de deur.

Lees meer >

Voorzitterswissel bij St. Aemiliaan, Thei Iding benoemd tot Lid van Verdienste

Tijdens de Algemene Jaarvergadering op zondag 13 maart jl. heeft Thei Iding afscheid genomen als voorzitter van Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide. Als vader van Pim Iding maakte Thei ongeveer 13 jaar geleden kennis met de vereniging, waarbij hij vanaf 2014 als bestuurslid de functie van penningmeester vervulde. In maart 2015 nam Thei het voorzitterschap over van toenmalig voorzitter Andre Coumans en in de daaropvolgende periode, leidde hij de vereniging als een bevlogen voorzitter. Tevens zorgde hij voor een goede presentatie binnen en buiten de Kerkraadse grenzen. Als dank voor het vele werk dat is verricht, heeft Harmonie St. Aemiliaan Thei Iding benoemd tot Lid van Verdienste.

Trots mag Harmonie St. Aemiliaan mededelen dat zij in de persoon van Toon Deckers een opvolger heeft gevonden. Toon is op 6-jarige leeftijd op klarinet begonnen bij St. Aemiliaan en na een tussenstop, sinds 2016 weer verbonden aan de vereniging. Toon is een muzikant in hart en nieren en een bekend persoon binnen de blaasmuziek. Daarnaast vervult hij bij het WMC sinds 2010 het voorzitterschap van de werkgroep Mars- en Showwedstrijden. Tevens werd tijdens deze jaarvergadering het bestuur uitgebreid met drie nieuwe bestuursleden.

Lees meer >

Roderlandtoernooi 2022 [afgelast]

Update 6-april-2022:

Helaas is het Roderlandtoernooi door een te gering aantal aanmeldingen afgelast. Alle deelnemers zijn inmiddels op de hoogte gebracht.
Muzikanten die toch graag willen musiceren tijdens een concours verwijzen wij graag door naar het Chris Goossens solistenconcours in Ohé en Laak. Dit concours vindt plaats op zaterdag 23 april en zondag 24 april. Inschrijven kan nog via de website http://harmonie-laak.nl/chris-goossens-solisten-concours/

Oorspronkelijk bericht:

Harmonie St. Aemiliaan organiseert op 1 mei 2022 de 34e editie van het Roderlandtoernooi. Het solistenconcours vindt plaats in het verenigingslokaal ’t Patronaat, Ursulastraat 232 te Kerkrade. De organisatie hoopt, net als bij de voorgaande edities van het toernooi, weer solisten van diverse niveaus van veel verenigingen te mogen begroeten.

Het Roderlandtoernooi is net als in het afgelopen jaar een van de voorrondes van de LBM Finale Jonge Solisten. Deelnemers kunnen uitkomen in de volgende divisies: introductie-, vijfde, vierde, derde, tweede en eerste divisie. Bij deelname in de introductie divisie (1ste deelname aan een solistenconcours) wordt een advies gegeven voor de divisie bij de volgende deelname en worden punten gegeven alsof er is opgetreden in de geadviseerde divisie. In de introductie divisie en de 5de divisie is het mogelijk om een audio-opname als begeleiding te gebruiken (opgeven bij aanmelding).

De speeltijd voor Solisten en Ensembles is max. 7 minuten voor de divisies Introductie, 3, 4 en 5 en max. 10 minuten voor de divisies 1 en 2. De werkelijke speelduur moet bij aanmelding worden opgegeven.

De hoogst scorende solisten kunnen een uitnodiging ontvangen voor deelname aan de LBM Finale Jonge Solisten.

De plaatsing in een bepaalde divisie en de bijbehorende repertoria is afhankelijk van het opleidingsnivo van de muzikanten(zie volgende link http://www.repertoireinformatiecentrum.nl/nederlands/solisten-en-ensembles/repertoria-solisten-en-ensembles.htm).

Muziekstukken die niet in het repertorium staan, dienen door de solist ter beoordeling worden aangeboden aan het Repertoire Informatie Centrum (http://www.knmo.nl/doelgroepen/blaasmuziek/incidentele-beoordeling-van-werken-voor-blaasmuziekconcoursen-via-ric/).
Dit dient tijdig te gebeuren (3 maanden voor het toernooi). De kosten hiervan zijn voor rekening van de solist. Het vernieuwde reglement is hier te downloaden: http://www.knmo.nl/wp-content/uploads/2017/10/reglement-solisten-en-ensembles-blaasmuziek-2017-2018.pdf

De juryleden zijn Jos Stoffels en Steven Walker. De pianiste voor eventuele begeleiding is Suzanne Welters. Wanneer een repetitie met de pianiste gewenst is, kan contact opgenomen worden met info@suzannewelters.nl. Pianopartijen van de hogere afdelingen (1 en 2) dienen uiterlijk één week voor het concours te zijn ingeleverd bij de pianiste.

Het inschrijfgeld bedraagt voor een solist € 10,- en voor duo’s en ensembles € 15,-.

Inschrijven voor deelname aan het Roderlandtoernooi kan alleen via de onderstaande online formulieren. LET OP! er zijn twee formulieren een voor solisten en een voor ensembles. Speel je solo zowel als ensemble vul het dan beide in, ensemble eenmalig voor jullie allebei.

Het inschrijfgeld kan vooraf aan het toernooi overgemaakt worden op rekeningnummer NL82 RABO 0125 2080 22 t.n.v. “Harmonie St. Aemiliaan” o.v.v. uw naam/naam vereniging + “Roderland 2022”. Het inschrijfgeld kan ook op de dag zelf voldaan worden.

Inschrijvingsformulier voor solisten:
https://forms.gle/Ri1bRk4dNEYeerRq6

Inschrijvingsformulier voor ensembles:
https://forms.gle/oQJKduLz2DxdfvkeA

De sluitingsdatum voor de inschrijving is 10 april 2022. Deelnemers worden ingedeeld aan de hand van hun betreffende divisie.

Wij hopen u op ons toernooi te mogen begroeten.
De Roderland commissie

 

 

 

 

 

 

Lees meer >