Na het succesvolle theaterconcert “Maestro’s of music” maakt harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide zich op voor het jaarlijkse Aemiliaanfeest op 16 november a.s. Na een heilige mis om 18.00 uur in de Antonius van Paduakerk in Bleijerheide, die door de harmonie uiteraard zelf zal worden opgeluisterd, vindt in verenigingslokaal ’t Patronaat de huldiging plaats van vijf jubilarissen, te weten een 50-jarige jubilaris, fluitist Bart Schäfer, een 25-jarige jubilaris, Ludo Bloemen, en drie 12,5-jarige jubilarissen Jenny Karner, Lea Körber en Sarah Starmans. Harmonie St. Aemiliaan is uiteraard bijzonder trots op haar vijf jubilarissen en zij zal hen op gepaste wijze eren.

Bart Schäfer mag je een echte verenigingsman noemen. Niet alleen is hij een verdienstelijk fluitist, maar hij is ook lang tweede dirigent geweest en thans voorzitter van de Programmacommissie. Voor zijn vele verdiensten voor de harmonie is hij bij zijn vorig jubileum koninklijk onderscheiden. Ludo Bloemen speelt klarinet en zit in het orkest naast zijn broer Aad op de eerste rij. Ludo is daarnaast actief als vaste begeleider in het Jeugdorkest en als bouwer van de verenigingswebsite. Deze website wordt bovendien door hem onderhouden.

Jenny Karner speelt evenals Lea Körber 2e klarinet. Beide dames zijn bij de harmonie onafscheidelijk. Ze zitten niet alleen naast elkaar in het orkest, het zijn ook boezemvriendinnen. Op beiden wordt nooit vergeefs een beroep gedaan, of het nu is als begeleider bij het Jeugdorkest of als lid van de pr-commissie. Sarah Starmans speelt dwarsfluit en is daarnaast is begeleider bij het Jeugdorkest. Daarnaast zit zij sinds dit jaar in de organisatie van het jaarlijkse Roderlandtoernooi.

De jubilarissen zijn zonder uitzondering uitstekende ambassadeurs van hun Aemiliaan.
Na de heilige mis zullen de jubilarissen en hun genodigden en de harmonieleden in verenigingslokaal ’t Patronaat kunnen genieten van een door het damescomité verzorgde koffietafel. Vervolgens zullen de jubilarissen in het zonnetje gezet worden en is er gelegenheid om hen te feliciteren, waarbij uiteraard ook op een muzikale wijze de felicitaties worden overgebracht. Daarna zal het feest tot in de kleine uurtjes worden voortgezet in ’t Patronaat.

Voorafgaande aan het Aemiliaanfeest vindt op vrijdag 15 november a.s. de traditionele dropping plaats. Hieraan kunnen zowel leden als ook niet-leden deelnemen.


 


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2019 »
Bekijk alle nieuwsberichten van November 2019 »