Maestro's of Music

Concert met twee dirigenten die speciale rol spelen bij St. Aemiliaan

Tijdens Maestro’s of Music ziet u Harmonie St. Aemiliaan onder leiding van twee maestro’s, die zowel de muzikanten als het publiek op het puntje van de stoel krijgen.

Dirigent 1988-2010
Josef Suilen dirigeerde de harmonie van 1988 tot 2010. De warme band tussen de ere-dirigent en de muzikanten leidde al eerder tot een weerzien. Deze krijgt een vervolg tijdens Maestro’s of Music. Het programma bestaat uit bewerkingen van symfonische werken en musicalmuziek die in het verleden onvergetelijke muzikale herinneringen met zich mee hebben gebracht.

Dirigent 2017-heden
Txemi Etxebarria is dirigent van St. Aemiliaan vanaf 2017 tot op de dag van vandaag. Onder leiding van deze energieke Spaans-Baskische dirigent trakteerde de harmonie het publiek op pakkende harmoniemuziek tijdens memorabele optredens, zoals het Kick-off concert van het WMC 2017, het On the Move-concert en de concerten tijdens de concertreis naar Ellmau.

Tijdens Maestro’s of Music hoort u onder zijn leiding originele harmoniemuziek, symfonische arrangementen en Cubaans-Mexicaanse muziek van o.a. componisten als Wouter Lenaerts, Alfred Reed en Arturo Marquez.

Vrijdag 1 november 2019 | 20:00 uur | Theater Kerkrade
Tickets à € 15,- te verkrijgen via www.plt.nl en bij leden van Harmonie St. Aemiliaan.

 

Roderlandtoernooi 2019

Harmonie St. Aemiliaan organiseert op 5 mei 2019 de 33e editie van het Roderlandtoernooi. Het solistenconcours vindt plaats in het verenigingslokaal ’t Patronaat, Ursulastraat 232 te Kerkrade. De organisatie hoopt, net als bij de voorafgaande edities van het toernooi, weer solisten van diverse niveaus van veel verenigingen te mogen begroeten.

Meer informatie kunt u hier vinden

Wiel Schmitter overleden

Bij ieder afscheid wordt een herinnering geboren..
Wiel Schmitter heeft op 26 februari zijn laatste noot gespeeld. Een verenigingsmens met een geweldige humor, maar vooral een groot muzikant, is niet meer.
In het verleden jarenlang een gewaardeerd lid van onze harmonie, Wurmtaler Musikanten en leraar voor klarinettisten.
Door zijn afnemende gezondheid kon hij de laatste jaren niet meer actief deelnemen aan het verenigingsleven.
Het concert "On the Move" van ‪29 september‬ afgelopen jaar was zijn laatste bezoek aan “zijn” Aemiliaan, waar hij in volle teugen van genoten heeft.
Wiel, we zullen je missen en voor altijd in herinnering blijven houden als een geweldig muzikant die deel uit maakte van Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide.

Adieë Wiel, dieng Aemiliaan 

Lekker Gek

Niets is leuker dan het nieuwe jaar lekker gek te beginnen. Onder dit motto organiseert de jeugd van het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade, Koninklijke Harmonie St. Philomena Chevremont en Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide een gezamenlijk concert.
Oeps!, Jonkh en het jeugdorkest & drumband van Bleijerheide zijn samengevoegd tot één groot orkest en laten van zich horen op zaterdag 26 januari 2019 om 18:30 uur in het gemeenschapshuis 't Patronaat, Ursulastraat 232 in Bleijerheide.

Doe eens lekker gek en zorg dat je erbij bent! Kaartjes kunt u voor € 3,- kopen bij bovengenoemde verenigingen.