Kerst 2019

Traditioneel zal Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide op de laatste zaterdagavond voor Kerst haar jaarlijkse kerstconcert ten gehore brengen in 't Patronaat in Bleijerheide. Dit jaar zullen Floor Bosman en Myrthe Robijns als special guests optreden. Onder begeleiding van de harmonie zullen zij onder andere 'The Prayer', 'Walking in the Air' en 'O Mio Babbino Caro' zingen. Tevens zal er een bijzondere uitvoering ten gehore worden gebracht van 'Twas the Night before Christmas'. Hierin zal onze presentator, Raoul Deckers, het gedicht in het Kerkraads dialect voorlezen, waarbij de harmonie de muzikale omlijsting zal verzorgen. Het concert start zaterdag 21 december om 20:00u in 't Patronaat aan de Ursulastraat 232 in Kerkrade (zaal open rond 19:30u). Entree is vrije gave.

Lees meer >

Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide huldigt 5 jubilarissen tijdens Aemiliaanfeest

Na het succesvolle theaterconcert “Maestro’s of music” maakt harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide zich op voor het jaarlijkse Aemiliaanfeest op 16 november a.s. Na een heilige mis om 18.00 uur in de Antonius van Paduakerk in Bleijerheide, die door de harmonie uiteraard zelf zal worden opgeluisterd, vindt in verenigingslokaal ’t Patronaat de huldiging plaats van vijf jubilarissen, te weten een 50-jarige jubilaris, fluitist Bart Schäfer, een 25-jarige jubilaris, Ludo Bloemen, en drie 12,5-jarige jubilarissen Jenny Karner, Lea Körber en Sarah Starmans. Harmonie St. Aemiliaan is uiteraard bijzonder trots op haar vijf jubilarissen en zij zal hen op gepaste wijze eren.

Bart Schäfer mag je een echte verenigingsman noemen. Niet alleen is hij een verdienstelijk fluitist, maar hij is ook lang tweede dirigent geweest en thans voorzitter van de Programmacommissie. Voor zijn vele verdiensten voor de harmonie is hij bij zijn vorig jubileum koninklijk onderscheiden. Ludo Bloemen speelt klarinet en zit in het orkest naast zijn broer Aad op de eerste rij. Ludo is daarnaast actief als vaste begeleider in het Jeugdorkest en als bouwer van de verenigingswebsite. Deze website wordt bovendien door hem onderhouden.

Jenny Karner speelt evenals Lea Körber 2e klarinet. Beide dames zijn bij de harmonie onafscheidelijk. Ze zitten niet alleen naast elkaar in het orkest, het zijn ook boezemvriendinnen. Op beiden wordt nooit vergeefs een beroep gedaan, of het nu is als begeleider bij het Jeugdorkest of als lid van de pr-commissie. Sarah Starmans speelt dwarsfluit en is daarnaast is begeleider bij het Jeugdorkest. Daarnaast zit zij sinds dit jaar in de organisatie van het jaarlijkse Roderlandtoernooi.

De jubilarissen zijn zonder uitzondering uitstekende ambassadeurs van hun Aemiliaan.
Na de heilige mis zullen de jubilarissen en hun genodigden en de harmonieleden in verenigingslokaal ’t Patronaat kunnen genieten van een door het damescomité verzorgde koffietafel. Vervolgens zullen de jubilarissen in het zonnetje gezet worden en is er gelegenheid om hen te feliciteren, waarbij uiteraard ook op een muzikale wijze de felicitaties worden overgebracht. Daarna zal het feest tot in de kleine uurtjes worden voortgezet in ’t Patronaat.

Voorafgaande aan het Aemiliaanfeest vindt op vrijdag 15 november a.s. de traditionele dropping plaats. Hieraan kunnen zowel leden als ook niet-leden deelnemen.


 

Maestro's of Music

Concert met twee dirigenten die speciale rol spelen bij St. Aemiliaan

Tijdens Maestro’s of Music ziet u Harmonie St. Aemiliaan onder leiding van twee maestro’s, die zowel de muzikanten als het publiek op het puntje van de stoel krijgen.

Dirigent 1988-2010
Josef Suilen dirigeerde de harmonie van 1988 tot 2010. De warme band tussen de ere-dirigent en de muzikanten leidde al eerder tot een weerzien. Deze krijgt een vervolg tijdens Maestro’s of Music. Het programma bestaat uit bewerkingen van symfonische werken en musicalmuziek die in het verleden onvergetelijke muzikale herinneringen met zich mee hebben gebracht.

Dirigent 2017-heden
Txemi Etxebarria is dirigent van St. Aemiliaan vanaf 2017 tot op de dag van vandaag. Onder leiding van deze energieke Spaans-Baskische dirigent trakteerde de harmonie het publiek op pakkende harmoniemuziek tijdens memorabele optredens, zoals het Kick-off concert van het WMC 2017, het On the Move-concert en de concerten tijdens de concertreis naar Ellmau.

Tijdens Maestro’s of Music hoort u onder zijn leiding originele harmoniemuziek, symfonische arrangementen en Cubaans-Mexicaanse muziek van o.a. componisten als Wouter Lenaerts, Alfred Reed en Arturo Marquez.

Vrijdag 1 november 2019 | 20:00 uur | Theater Kerkrade
Tickets à € 15,- te verkrijgen via www.plt.nl en bij leden van Harmonie St. Aemiliaan.

 

Roderlandtoernooi 2019

Harmonie St. Aemiliaan organiseert op 5 mei 2019 de 33e editie van het Roderlandtoernooi. Het solistenconcours vindt plaats in het verenigingslokaal ’t Patronaat, Ursulastraat 232 te Kerkrade. De organisatie hoopt, net als bij de voorafgaande edities van het toernooi, weer solisten van diverse niveaus van veel verenigingen te mogen begroeten.

Meer informatie kunt u hier vinden

Wiel Schmitter overleden

Bij ieder afscheid wordt een herinnering geboren..
Wiel Schmitter heeft op 26 februari zijn laatste noot gespeeld. Een verenigingsmens met een geweldige humor, maar vooral een groot muzikant, is niet meer.
In het verleden jarenlang een gewaardeerd lid van onze harmonie, Wurmtaler Musikanten en leraar voor klarinettisten.
Door zijn afnemende gezondheid kon hij de laatste jaren niet meer actief deelnemen aan het verenigingsleven.
Het concert "On the Move" van ‪29 september‬ afgelopen jaar was zijn laatste bezoek aan “zijn” Aemiliaan, waar hij in volle teugen van genoten heeft.
Wiel, we zullen je missen en voor altijd in herinnering blijven houden als een geweldig muzikant die deel uit maakte van Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide.

Adieë Wiel, dieng Aemiliaan 

Lekker Gek

Niets is leuker dan het nieuwe jaar lekker gek te beginnen. Onder dit motto organiseert de jeugd van het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade, Koninklijke Harmonie St. Philomena Chevremont en Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide een gezamenlijk concert.
Oeps!, Jonkh en het jeugdorkest & drumband van Bleijerheide zijn samengevoegd tot één groot orkest en laten van zich horen op zaterdag 26 januari 2019 om 18:30 uur in het gemeenschapshuis 't Patronaat, Ursulastraat 232 in Bleijerheide.

Doe eens lekker gek en zorg dat je erbij bent! Kaartjes kunt u voor € 3,- kopen bij bovengenoemde verenigingen.