Na het succesvolle theaterconcert “On the Move” en de zeer geslaagde concertreis naar Ellmau in de afgelopen weken maakt harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide zich op voor het jaarlijkse Aemiliaansfeest op 17 november a.s.

Na een heilige mis om 18.00 uur in de Antonius van Paduakerk in Bleijerheide, die door de harmonie uiteraard zelf zal worden opgeluisterd, vindt in verenigingslokaal ’t Patronaat de huldiging plaats van drie jubilarissen, te weten een 40-jarige jubilaris, trompettist en bestuurslid Jos Quaedflieg en twee 25-jarige jubilarissen, Guillaume Smeets en Jos Zegers. Harmonie St. Aemiliaan is uiteraard bijzonder trots op haar drie jubilarissen en zij zal hen op gepaste wijze eren.

Jos Quaedflieg is een echte verenigingsman. Niet alleen is hij een verdienstelijk trompettist, maar hij is ook sinds 2010 bestuurslid en al geruime tijd vice-voorzitter. Daarnaast organiseert hij het jaarlijkse tuinfeest, waarmee het harmonieseizoen in de zomer wordt afgesloten. Guillaume Smeets speelt fagot en is ondanks een baan waarvoor hij veelvuldig in het buitenland verblijft en een verhuizing naar de Randstad de harmonie altijd trouw gebleven. Hoewel hij niet altijd aanwezig kan zijn, is Guillaume niet weg te denken bij de Aemiliaan. Ook Jos Zegers, die hobo speelt, kan door zijn werk als dirigent van het Bundespolizeiorchester in München regelmatig niet aanwezig zijn, maar ook hij is ondanks zijn buitenlandse verplichtingen de harmonie altijd trouw gebleven. Jos heeft enkele jaren geleden nog een korte tijd als interim-dirigent de harmonie geleid. De jubilarissen zijn kortom uitstekende ambassadeurs van hun Aemiliaan.

Na de heilige mis zullen de jubilarissen en hun genodigden en de harmonieleden in verenigingslokaal ’t Patronaat kunnen genieten van een door het damescomité verzorgde koffietafel. Vervolgens zullen de jubilarissen in het zonnetje gezet worden en is er gelegenheid om hen te feliciteren, waarbij uiteraard ook op een muzikale wijze de felicitaties worden overgebracht. Daarna zal het feest tot in de kleine uurtjes worden voortgezet in ’t Patronaat.

Voorafgaande aan het Aemiliaansfeest vindt op vrijdag 16 november a.s. de traditionele dropping plaats. Hieraan kunnen zowel leden als ook niet-leden deelnemen.


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2018 »
Bekijk alle nieuwsberichten van November 2018 »