Drukke tijden voor Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide Kerkrade. Op zaterdag 29 september a.s. vindt om 20.00 uur in Theater Kerkrade een wervelende muziekshow plaats onder de titel “On The Move”. De harmonie laat dan haar veelzijdigheid zien in het ten gehore brengen van diverse dansstijlen vanaf het begin van de vorige eeuw tot heden. Dansstijlen die mensen hebben aangezet tot het bewegen op muziek. Muziek en dansstijlen beïnvloeden elkaar, uit muziek ontstaat dans en uit dans ontstaat muziek.
Van wals tot hiphop en van tango tot Ierse volksdans. Alles komt aan bod in de muziek van de Aemiliaan maar ook in de dans van de diverse dansgroepen die aan de muziekshow meewerken. Ook solisten zullen tijdens deze fantastische avond schitteren op de bühne van Theater Kerkrade. De Kerkraadse zangeres Ruth Maassen zal naast het wereldberoemde “Music” ook het fantastische “Belfast Child” ten gehore brengen. Uit eigen gelederen van de harmonie zal Hans Zegers Concert for Clarinet van Artie Shaw ten gehore brengen. Het geheel staat onder de bezielende muzikale leiding van Txemi Etxebarria. De muziekshow wordt gepresenteerd door Wim Steinbusch. Kaarten kosten € 15,-- en zijn verkrijgbaar bij de kassa van de Parkstad Limburg Theaters en via www.plt.nl.

Ook na deze wervelende muziekshow blijft de Aemiliaan on the move. Van 12 tot en met 15 oktober is de harmonie te gast in het Oostenrijkse Ellmau. Daar wordt als enige Nederlandse vertegenwoordiger deelgenomen aan het internationale Blasmusikfestival am Wilden Kaiser. Tijdens het festival zullen twee concerten verzorgd worden en ook zal worden deelgenomen aan een grote optocht met alle deelnemende muziekgezelschappen. Op donderdagavond 11 oktober wordt met 85 personen per touringcar naar Ellmau gereisd. Op maandagavond 15 oktober is het gezelschap weer terug in Bleijerheide.


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2018 »
Bekijk alle nieuwsberichten van September 2018 »