Afgelopen week werd bekend dat Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide is verkozen tot “Vereniging van het Jaar” in de gemeente Kerkrade. Een verkiezing die plaats vond op initiatief van de Rabobank met haar partners in sport en cultuur. In de gemeente Kerkrade kreeg de Aemiliaan het meeste aantal stemmen en ook de hoogste gemiddelde waardering. Het moge duidelijk zijn dat de harmonie erg verguld is met deze eervolle titel. Om deze uitverkiezing te vieren, zal de Aemiliaan op zaterdag 9 juni a.s. een concert geven in haar verenigingslokaal ’t Patronaat te Bleijerheide. Het concert begint om 19.30 uur met een optreden van gastvereniging Mannenkoor David uit Spekholzerheide onder leiding van Jan Gouders. Dit al jaren op hoog niveau musicerende koor zal een mooi vocaal programma verzorgen. Na de pauze zal Harmonie St. Aemiliaan onder leiding van Txemi Etxebarria onder andere de volgende werken ten gehore brengen: Cajun Folk songs, T-bone-Concerto, Riverdance, Paquito chocolatero en Joropo.
Dit concert is voor de Aemiliaan tevens de laatste test voor een concert dat de harmonie op 16 juni a.s. geeft in het Conservatorium te Maastricht. Tijdens dat concert zal de harmonie haar trombonist Jorge begeleiden bij zijn conservatoriumexamen.
Het concert op 9 juni a.s om 19.30 uur is een must voor iedere muziekliefhebber. Entreekaarten kunnen aan de avondkassa gekocht worden voor 5 euro.


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2018 »
Bekijk alle nieuwsberichten van Mei 2018 »