Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide genomineerd voor verkiezing Vereniging van het Jaar

Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide heeft zich genomineerd voor de verkiezing Vereniging van het Jaar. Om deze verkiezing te winnen roept Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide nu iedereen op om te stemmen via www.verenigingvanhetjaar.nl. Op deze website lees je het unieke verenigingsverhaal van Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide, waarmee ze zich genomineerd hebben. Voor de winnende vereniging, maar ook voor de stemmers zijn diverse gave prijzen te verdienen.

Lees meer >

Opname Pinokkio-concert en Vivat Aemiliaan!

Het voorjaar van 2018 stond in het teken van twee bijzondere concerten: Het Pinokkio-concert, een concert van ons jeugdorkest samen met een verteller en ons Buurtconcert, met het onderdeel Aemiliaan meets Maestro, waar onze winnaar, Marcel Ballas, de wereldpremiere van de mars 'Vivat Aemiliaan! mocht dirigeren. Van beide bijzondere uitvoeringen zijn opnames gemaakt en deze kunt u bekijken door op meer klikken...

Lees meer >

Voorspeelavond & Pinokkio-concert

Op vrijdagavond 13 april a.s. vinden twee bijzondere activiteiten plaats in 't Patronaat Bleijerheide. De jeugdcomissie van harmonie St. Aemiliaan organiseert op deze avond de voorspeelavond en het Pinokkio-concert.
Om 18:30u begint de voorspeelavond. Vele (jeugdige) leden van de harmonie zullen voor u optreden met een solo of duet. Deze avond dient tevens als generale repetitie voor het Roderlandtoernooi, dat op zondag 15 april zal plaatsvinden in 't Patronaat.
Rond 20:00u zal de voorspeelavond afgelopen zijn en zal het jeugdorkest beginnen met het Pinokkio-concert. Dit bijzondere concert vertelt het verhaal van Pinokkio van schrijver Carlo Collodi. In een samenspel van het jeugdorkest en een verteller zal het sprookje van Pinokkio (muzikaal) tot leven komen. De verteller zal gespeeld worden door Rutger Courtens. Hij is onder andere bekend van zijn acteerwerk bij Toneelvereniging Excelsior Kerkrade. Nog een bijzonder element aan dit concert is dat muzikanten, die nog niet verbonden zijn aan een harmonie, de kans hebben gekregen om mee te spelen. Op deze manier hoopt harmonie St. Aemiliaan ook deze muzikanten te laten zien, hoeveel plezier het is om in een harmonie te spelen.
Kortom, een avond die u niet mag missen!
De avond begint om 18:30u in 't Patronaat aan de Ursulastraat 232 in Kerkrade. Entree is vrije gave.

Aemiliaan meets Maestro

Op zondag 22 april 2018 geeft Harmonie St. Aemiliaan haar jaarlijkse Buurtconcert. Het concert bestaat uit drie delen. In het eerste deel brengt de harmonie onder leiding van haar dirigent Txemi Etxebarria een aantal mooie muziekwerken ten gehore. In het tweede deel zal de harmonie beurtelings gedirigeerd worden door een viertal vertegenwoordigers van de Bleijerheidse/Kerkraadse gemeenschap. Het derde deel bestaat uit gezellig napraten met daarbij de klanken van kapel Ainmahl, die geheel bestaat uit muzikanten van de Aemiliaan. 
Het Buurtconcert begint op 22 april a.s. om 11.00 uur in ‘t Patronaat te Bleijerheide en er wordt geen entreegeld gevraagd. Wel wordt een vrije gave op prijs gesteld.


Lees meer >