Kerst 2018

Op zaterdag 22 december a.s. vindt in ’t Patronaat in Bleijerheide het traditionele Kerstconcert van Harmonie St. Aemiliaan plaats. Onder het thema “A Classic Christmas Concert” zal de harmonie onder leiding van Txemi Etxebarria een gevarieerd programma ten gehore brengen.
Bekende kerstliederen worden afgewisseld door stemmige muziekwerken. Sonja Tavormina zal dit jaar op harp niet alleen meespelen met onze harmonie, maar ook enkele solo's ten gehore brengen. Dit Kerstconcert is zoals gebruikelijk een “cadeau” van de Aemiliaan aan haar vele vrienden, sponsoren en sympathisanten en aan iedereen die in Kerststemming wil komen. De toegang is dan ook gratis (vrije gave). Het Kerstconcert begint om 20.00 uur, de zaal zal rond 19:30u opengaan.


Lees meer >

Aemiliaansfeest 2018

Na het succesvolle theaterconcert “On the Move” en de zeer geslaagde concertreis naar Ellmau in de afgelopen weken maakt harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide zich op voor het jaarlijkse Aemiliaansfeest op 17 november a.s.

Lees meer >

Aemiliaan "On the Move"

Drukke tijden voor Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide Kerkrade. Op zaterdag 29 september a.s. vindt om 20.00 uur in Theater Kerkrade een wervelende muziekshow plaats onder de titel “On The Move”. De harmonie laat dan haar veelzijdigheid zien in het ten gehore brengen van diverse dansstijlen vanaf het begin van de vorige eeuw tot heden. Dansstijlen die mensen hebben aangezet tot het bewegen op muziek. Muziek en dansstijlen beïnvloeden elkaar, uit muziek ontstaat dans en uit dans ontstaat muziek.

Lees meer >

“On the Move”

“On the Move”. Onder deze titel presenteert Sint Aemiliaan op zaterdag 29 september in het Theater in Kerkrade een wervelende muziekshow. De rode draad wordt gevormd door de muziek die hoort bij een selectie van dansstijlen die sinds het begin van vorige eeuw zijn ontstaan. Dansstijlen die mensen hebben aangezet om te bewegen op muziek. Muziek en dansstijlen beïnvloeden elkaar. Uit muziek ontstaat dans en uit dans ontstaat muziek.

Lees meer >

“Vereniging van het jaar” ontvangt Mannenkoor David in Bleijerheide

Afgelopen week werd bekend dat Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide is verkozen tot “Vereniging van het Jaar” in de gemeente Kerkrade. Een verkiezing die plaats vond op initiatief van de Rabobank met haar partners in sport en cultuur. In de gemeente Kerkrade kreeg de Aemiliaan het meeste aantal stemmen en ook de hoogste gemiddelde waardering. Het moge duidelijk zijn dat de harmonie erg verguld is met deze eervolle titel. Om deze uitverkiezing te vieren, zal de Aemiliaan op zaterdag 9 juni a.s. een concert geven in haar verenigingslokaal ’t Patronaat te Bleijerheide. Het concert begint om 19.30 uur met een optreden van gastvereniging Mannenkoor David uit Spekholzerheide onder leiding van Jan Gouders.

Lees meer >

Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide gemeentewinnaar ‘Vereniging van het Jaar’ 2018

Dit jaar vond voor het eerst de verkiezing ‘Vereniging van het Jaar’ plaats. De verkiezing is een initiatief van de Rabobank met haar partners in sport en cultuur: NOC*NSF, LKCA en Kunstbende met als doel de kracht van sport- en cultuurverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. In 71% van alle Nederlandse gemeenten deden verenigingen mee aan de verkiezing. Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide is de winnaar geworden in de gemeente Kerkrade op basis van het meeste aantal stemmen en de hoogste gemiddelde waardering.

Lees meer >

Clubkas Campagne 2018

Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide genomineerd voor verkiezing Vereniging van het Jaar

Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide heeft zich genomineerd voor de verkiezing Vereniging van het Jaar. Om deze verkiezing te winnen roept Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide nu iedereen op om te stemmen via www.verenigingvanhetjaar.nl. Op deze website lees je het unieke verenigingsverhaal van Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide, waarmee ze zich genomineerd hebben. Voor de winnende vereniging, maar ook voor de stemmers zijn diverse gave prijzen te verdienen.

Lees meer >

Opname Pinokkio-concert en Vivat Aemiliaan!

Het voorjaar van 2018 stond in het teken van twee bijzondere concerten: Het Pinokkio-concert, een concert van ons jeugdorkest samen met een verteller en ons Buurtconcert, met het onderdeel Aemiliaan meets Maestro, waar onze winnaar, Marcel Ballas, de wereldpremiere van de mars 'Vivat Aemiliaan! mocht dirigeren. Van beide bijzondere uitvoeringen zijn opnames gemaakt en deze kunt u bekijken door op meer klikken...

Lees meer >

Voorspeelavond & Pinokkio-concert

Op vrijdagavond 13 april a.s. vinden twee bijzondere activiteiten plaats in 't Patronaat Bleijerheide. De jeugdcomissie van harmonie St. Aemiliaan organiseert op deze avond de voorspeelavond en het Pinokkio-concert.
Om 18:30u begint de voorspeelavond. Vele (jeugdige) leden van de harmonie zullen voor u optreden met een solo of duet. Deze avond dient tevens als generale repetitie voor het Roderlandtoernooi, dat op zondag 15 april zal plaatsvinden in 't Patronaat.
Rond 20:00u zal de voorspeelavond afgelopen zijn en zal het jeugdorkest beginnen met het Pinokkio-concert. Dit bijzondere concert vertelt het verhaal van Pinokkio van schrijver Carlo Collodi. In een samenspel van het jeugdorkest en een verteller zal het sprookje van Pinokkio (muzikaal) tot leven komen. De verteller zal gespeeld worden door Rutger Courtens. Hij is onder andere bekend van zijn acteerwerk bij Toneelvereniging Excelsior Kerkrade. Nog een bijzonder element aan dit concert is dat muzikanten, die nog niet verbonden zijn aan een harmonie, de kans hebben gekregen om mee te spelen. Op deze manier hoopt harmonie St. Aemiliaan ook deze muzikanten te laten zien, hoeveel plezier het is om in een harmonie te spelen.
Kortom, een avond die u niet mag missen!
De avond begint om 18:30u in 't Patronaat aan de Ursulastraat 232 in Kerkrade. Entree is vrije gave.

Aemiliaan meets Maestro

Op zondag 22 april 2018 geeft Harmonie St. Aemiliaan haar jaarlijkse Buurtconcert. Het concert bestaat uit drie delen. In het eerste deel brengt de harmonie onder leiding van haar dirigent Txemi Etxebarria een aantal mooie muziekwerken ten gehore. In het tweede deel zal de harmonie beurtelings gedirigeerd worden door een viertal vertegenwoordigers van de Bleijerheidse/Kerkraadse gemeenschap. Het derde deel bestaat uit gezellig napraten met daarbij de klanken van kapel Ainmahl, die geheel bestaat uit muzikanten van de Aemiliaan. 
Het Buurtconcert begint op 22 april a.s. om 11.00 uur in ‘t Patronaat te Bleijerheide en er wordt geen entreegeld gevraagd. Wel wordt een vrije gave op prijs gesteld.


Lees meer >

Doe mee aan ons Pinokkio-concert

Het jeugdorkest van harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide gaat op vrijdagavond 13 april het werk Pinokkio uitvoeren. Het verhaal van de houten pop die tot leven komt uitgevoerd in een 25delig muziekwerk, voor jeugdorkest met verteller dat ongeveer 45-60 minuten zal duren.

We willen graag ook andere muzikanten de gelegenheid geven om hier aan deel te nemen.

Lees meer >

Roderlandtoernooi 15 april 2018

Harmonie St. Aemiliaan organiseert op 15 april 2018 vanaf 12:00u de 32e editie van het Roderlandtoernooi. Het solistenconcours vindt plaats in het verenigingslokaal ’t Patronaat, Ursulastraat 232 te Kerkrade. De organisatie begroet, net als bij de voorafgaande edities van het toernooi, weer solisten van diverse niveaus van veel verenigingen.

Klik hier voor meer informatie >