Op donderdag 6 juli 2017 om 20.00 uur concerteert harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide tijdens het ‘Kick-off’ concert van het WMC in de Rodahal te Kerkrade. Harmonie St. Aemiliaan is zeer vereerd om dit concert samen met harmonie St. Jozef Kaalheide en met de Philharmonie Zuid-Nederland te mogen verzorgen. Een prachtig podium én een thuiswedstrijd voor de harmonie.

Philharmonie Zuid-Nederland
Het concert is een samenwerking tussen maar liefst drie orkesten. Eén van deze orkesten is de Philharmonie Zuid-Nederland, dat onder leiding zal staan van dirigent Jan Cober. De combinatie van een symfonieorkest en een blaasorkest in één concert is niet alledaags. Toch kiest Philharmonie Zuid-Nederland voor een reeks concerten waarin een cross-over wordt gemaakt met amateur blaasorkesten. Daarmee sluit dit orkest aan bij het belangrijkste streven van WMC Kerkrade: de wereld verbinden met blaasmuziek.

Samenwerking Kerkraadse harmonieorkesten
Wat het concert nog unieker maakt, is de samenwerking tussen twee Kerkraadse harmonieorkesten. Harmonie St. Jozef Kaalheide en harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide presenteren zich voor deze speciale gelegenheid als één orkest en laten hierdoor ook zien dat het WMC dé plek is om waardevolle partnerschappen aan te gaan.

Kaalheide en Bleijerheide en het WMC
Harmonie St. Jozef Kaalheide is opgericht op 8 april 1923. Vanaf medio jaren 60 volgde het ene muzikale succes het andere op. In 1964 trad men toe tot de superieure afdeling, de huidige 1ste divisie. In 1989 trad St. Jozef o.l.v. Alex Schillings als eerste van de Kerkraadse orkesten toe tot de concertafdeling. St. Jozef is geen onbekende bij het WMC. Tijdens het 40-jarig jubileum van het WMC te Kerkrade zette men een schitterend resultaat neer: 343 punten en predicaat B. In 1995, bij de eerste Open Nederlandse Kampioenschappen te Kerkrade (het “mini-WMC”), werd dit met 348,5 punt zelfs nog verbeterd.
Zoals velen van u ongetwijfeld zullen weten, heeft harmonie St. Aemiliaan, opgericht in 1901, aan de wieg gestaan van het bij het Wereld Muziek Concours in 1951. Een muziekfestijn, dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste en belangrijkste festival voor blaasmuziek ter wereld.
Als Symfonisch blaasorkest musiceerde harmonie St. Aemiliaan jarenlang in de superieure afdeling. De stap naar de concertdivisie heeft men in 2005 gemaakt. Op 23 oktober 2005 nam de harmonie voor het eerst deel in deze concertdivisie en men behaalde het predicaat C met 93,5 punten. Dit aantal punten was goed voor zowel de dagprijs als de titel Landskampioen Concertdivisie 2005.
Op dit moment komen beide verenigingen uit in de 1 e divisie van de LBM. Vanaf april zijn de gezamenlijke repetities gestart, afwisselend onder leiding van beide dirigenten: Björn Bus (St. Jozef) en Txemi Etxebarria (St. Aemiliaan). Samen hebben zij een prachtig programma weten samen te stellen, waarvan beiden op 6 juli a.s. een deel voor hun rekening zullen nemen.

Dit bijzondere concert mag u niet missen!

Datum: 6 juli 2017
Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Rodahal Kerkrade
Entree: €15,00, kaarten zijn verkrijgbaar via www.wmc.nl of in de Ticketshop, Hoofdstraat 5 te Kerkrade of via de voorzitter van Harmonie St Aemiliaan


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2017 »
Bekijk alle nieuwsberichten van April 2017 »