In de herfst maakt harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide zich elk jaar weer op voor het jaarlijkse Aemiliaansfeest. Dit jaar zal dit plaatsvinden op vrijdag 4 november en zaterdag 5 november a.s.
Traditioneel zal het feest starten met een dropping op 4 november. Voor het eerst sinds enige jaren zullen de deelnemers met een bus naar een nog onbekende plek gebracht worden om aldaar een dropping/speurtocht te lopen. De beste groep zal beloond worden met een leuke prijs. Leden en niet leden kunnen zich opgeven door een email te sturen naar floris(a)aemiliaan.nl. Groepen dienen uit ongeveer 10 deelnemers te bestaan. Deelname kost 5 euro per persoon, dit is inclusief een soep aan het einde van de dropping. Let op: de bus is op dit moment vol, er kan nog steeds deel genomen worden aan de dropping, echter dient men op eigen vervoer naar het startpunt te gaan.

Zaterdag 5 november start met een heilige mis om 18.00 uur in de Antonius van Paduakerk in Bleijerheide, die door de harmonie uiteraard zelf zal worden opgeluisterd. Aansluitend vindt in verenigingslokaal ’t Patronaat de huldiging plaats van vier jubilarissen, te weten een 60-jarige jubilaris, ere-bestuurslid Jan Bodelier, een 40-jarige jubilaris, Paul Schäfer, één 25-jarige jubilaris, Mariëlle Wetzelaer en een 12,5-jarige jubilaris, Mayke Gerrickens. Harmonie St. Aemiliaan is vanzelfsprekend bijzonder trots op haar vier jubilarissen en zij zal hen allemaal op gepaste wijze eren.
Jan Bodelier is in 1956 begonnen als muzikant en tot 1992 is hij actief gebleven als muzikant. Vanwege zijn vele verdiensten en vanwege het feit dat hij in 1998 na twintig jaar afscheid nam als bestuurslid is hij toen benoemd tot ere-bestuurslid. Naast actief lid van diverse commissies is Jan tot op de dag van vandaag actief als archivaris van de harmonie. Paul Schäfer is al vanaf zijn eerste dag bij de harmonie actief als slagwerker. Ook is hij al vele jaren actief als groepsleider van de grote slagwerkgroep van de harmonie. Mariëlle is als solo-klarinetiste en concertmeester niet alleen op muzikaal gebied onmisbaar. Zij is ook bestuurslid en zeer actief bij de opleiding van jeugdige muzikanten. Zij verzorgt bovendien de blokfluitlessen voor de allerjongste leden. Mayke Gerrickens tenslotte is als lid van een echte Aemiliaanfamilie (ook haar broers zijn lid) een gewaardeerde fluitiste, die ondanks het feit dat zij voor haar studie Kerkrade verlaten heeft de harmonie trouw is gebleven. 

Na het eren en feliciteren van de jubilarissen, waarbij uiteraard ook op een muzikale wijze de felicitaties worden overgebracht, zullen alle leden en de gasten het feest tot in de kleine uurtjes voortzetten in ’t Patronaat. 


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2016 »
Bekijk alle nieuwsberichten van Oktober 2016 »