Op zaterdag 1 oktober a.s. geeft Harmonie St. Aemiliaan in haar verenigingslokaal ’t Patronaat in Bleijerheide samen met de Gildenbondsharmonie uit Boxtel een herfstconcert. Het belooft een mooie muzikale avond te worden.

Harmonie St. Aemiliaan zal het eerste deel van het concert voor haar rekening nemen. Een van de werken die de harmonie ten gehore zal brengen is Jungla. De hedendaagse Spaanse componist en dirigent Ferrer Ferran (1966) schreef dit werk in 2006. In deze muziek herleeft de muzikale aanbidding van geesten en voorouders door oude stammen zoals de Luos, de Massai en de Swahili, die nog steeds de Afrikaanse jungle bevolken. Jungla is opgezet als een serie (rituele) dansen en gezangen van de inboorlingen om hogere machten te aanbidden en gunstig te stemmen. De compositie was in 2006 het verplichte werk op het gerenommeerde Certamen in Valencia. Het is een afwisselend en wervelend werk waarin een grote rol voor ons slagwerk is weggelegd.
Daarnaast zal door de harmonie "Highlights from Chess" uitgevoerd worden. Een prachtig werk, gearrangeerd door Johan de Meij. Het duo Benny Andersson en Björn Ulvaeus (bekend van de legendarische popgroep ABBA) schreven de muziek voor de beroemde musical Chess. Tim Rice, het brein achter deze musical, liet zich inspireren door het bloedstollende wereldkampioenschap schaken in 1972 op IJsland. De wedstrijd betrof een spannend duel tussen de Rus Boris Spasski en de Amerikaan Bobby Fischer, ten tijde van de Koude Oorlog. Gebaseerd op dit schaak-tweekamp, vormt de musical het decor van de onmogelijke liefde tussen de Russische schaker Anatoly en de Amerikaanse Florence. Zij is de assistente van Anatoly's tegenstander, de extravagante en opvliegende Amerikaanse grootmeester Freddy. Als de Rus overweegt over te lopen naar het Westen, beseft hij dat hij zijn familie nooit meer terug zal zien. De KGB-agent Molokov probeert de Rus te overtuigen mee terug te gaan.
Naast deze twee werken zal de harmonie nog enkele andere muziekwerken ten gehore brengen. Laat u zich verrassen door het zeer gevarieerde programma dat de harmonie voor u heeft samen gesteld.
Het orkest staat onder leiding van dirigent Jos Zegers, die onlangs benoemd werd tot dirigent van de Bundespolizei in München.

Gildenbondsharmonie zal na de pauze het concert voortzetten. Deze bekende harmonie zal in november a.s. deelnemen aan het concertconcours in Veldhoven. Onder leiding van zijn dirigent Arjan Gaasbeek zal tijdens het concert in Bleijerheide voor het eerst het gehele concoursprogramma ten gehore worden gebracht. Een mooie gelegenheid dus om te beoordelen hoever de Gildenbondsharmonie met haar voorbereidingen voor het concours is. De volgende werken komen aan bod: Colonial Song van Percy Grainger, Rome en Julliet van Sergei Prokofiev in een arrangement van Johan de Meij en Fourth Symphony van Alfred Reed. 

Het Herfstconcert begint op 1 oktober a.s. om 20.00 uur in 't Patronaat aan de Ursulastraat 232 in Kerkrade. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de avondkassa en kosten € 5,--.


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2016 »
Bekijk alle nieuwsberichten van September 2016 »