Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide concerteert op 11 april a.s. in Eijsden. De harmonie zal te gast bij de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden. Er is altijd een goede band tussen onze harmonie en “de blauw van Eijsden” geweest. De eerste contacten werden ruim veertig jaar geleden gelegd. Dirigent Harrie Sipers bracht destijds de leden van Eijsden in contact met leden van Bleijerheide. In de loop der jaren zijn er vele muzikale en vriendschappelijke contacten geweest tussen beide muziekverenigingen. Op 11 april a.s. zullen deze vriendschapsbanden verder versterkt worden.

Het concert in Eijsden zal voor de harmonie het eerste concert in een reeks van voorbereidingsconcerten voor het bondsconcours op 25 oktober a.s. in de Oranjerie in Roermond zijn. Een van de concourswerken, "Vasa” van de Spaanse componist José Sunãr Oriala, zal tijdens het concert ten gehore gebracht worden. Daarnaast zal de harmonie een afwisselend programma presenteren, van een stemmige koraal tot een swingende medley. 

Het concert in Eijsden begint om 20.00 uur met een optreden van de Koninklijke Oude Harmonie onder leiding van Jacques Claessens. Na de pauze zal St. Aemiliaan concerteren onder leiding van haar dirigent Loek Smeijsters.

Het concert vindt plaats in de Harmoniezaal aan de Prins Bernhardstraat 4 te Eijsden. 


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2015 »
Bekijk alle nieuwsberichten van Maart 2015 »