Kerstconcert 2015

Op zaterdag 12 december 2015 vindt het jaarlijkse kerstconcert van Harmonie St. Aemiliaan weer plaats in 't Patronaat Bleijerheide. Het concert staat dit jaar in het teken van ''t jeveul va Detsember'. 
In het eerste gedeelte van dit kerstconcert zal de harmonie u meenemen in het gevoel van december. Het Eurode Saxofoonkwartet zal ook haar bijdrage leveren aan dit bijzondere gevoel. Tevens zullen we twee bijzondere gasten uit Nes aan de Amstel ontvangen, waar wij op 20 december dit bijzondere kerstconcert ook ten gehore zullen brengen.

Na de pauze wordt u meegenomen door een Noors kerstverhaal over een bijzondere herder. Dit verhaal zal ondersteund worden door de harmonie.

Lees meer >

7 jubilarissen tijdens Aemiliaansfeest.

Na de succesvolle deelname aan het LBM Concertconcours op 25 oktober jl. in Roermond, waar in de1e divisie Harmonie een 1e prijs werd behaald, maakt harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide zich op voor het jaarlijkse Aemiliaansfeest op 21 november a.s. Na een heilige mis om 18.00 uur in de Antonius van Paduakerk in Bleijerheide, die door de harmonie uiteraard zelf zal worden opgeluisterd, vindt in verenigingslokaal ’tPatronaat de huldiging plaats van maar liefst zeven jubilarissen, te weten een 60-jarige jubilaris, ere-voorzitter Jo Mijnes, een 50-jarige jubilaris, ere-bestuurslid Cor Kluijtmans en vijf 25-jarige jubilarissen, Jeanine Herberichs, Bart Conjaerts, Hans Zegers, Hans Franssen en Jos Hanssen. Harmonie St. Aemiliaan is bijzonder trots op haar zeven jubilarissen en zij zal hen allemaal op gepaste wijze eren. 

Lees meer >

1e prijs voor St. Aemiliaan tijdens LBM Concertconcours

Tijdens het op 25 oktober 2015 in de Oranjerie te Roermond gehouden LBM Concertconcours heeft onze harmonie een 1e prijs behaald in de 1e divisie harmonie. De jury kende aan St. Aemiliaan 83 punten toe. Veel belangrijker voor de leden was echter de staande ovatie van de volle zaal na het optreden. Het publiek beoordeelde het optreden met een uitbundig applaus. Tijdens het optreden werd onze harmonie gesteund door de aanwezigheid van vele supporters in de zaal, die per eigen auto of met de supportersbus naar Roermond waren gegaan. Met dit optreden heeft onze harmonie aangetoond dat met grotendeels eigen leden, waaronder vele jeugdige leden, in de 1e divisie een goed resultaat kan worden behaald. Het optreden zelf, maar vooral ook de daaraan voorafgaande maandenlange voorbereidingen hebben de onderlinge band tussen de leden verder versterkt. Samen met en onder leiding van dirigent Loek Smeijsters is een prima prestatie geleverd.
 

Lees meer >

Generale Repetitie Bondsconcours 2015

Concert Bocholtz

Ruim twee weken voor het bondsconcours op 25 oktober 2015 in Roermond concerteert Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide op zaterdag 10 oktober a.s. in de Harmoniezaal te  Bocholtz. Wij zijn dan te gast bij de Koninklijke Philharmonie Bocholtz. Dit toporkest staat onder leiding van de ook voor St. Aemiliaan niet onbekende dirigent Matty Cilissen. 

Lees meer >

Concert Wolder (Maastricht)

In de aanloop naar het bondsconcours op 25 oktober 2015 in Roermond concerteert Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide op zondag 27 september a.s. in de Greune Zaol in Wolder Maastricht. Aemiliaan zal dan te gast zijn bij Harmonie St. Petrus & Paulus Wolder Maastricht, ook wel bekend als De Greune. Harmonie St. Aemiliaan zal vanaf 15.00 uur het eerste deel van deze concertmiddag voor haar rekening nemen. Na de pauze zal Harmonie St. Petrus & Paulus concerteren. Deze harmonie komt uit in de concertafdeling en behoort tot een van de beste harmonieën van Nederland. Zij staat onder leiding van de ook voor St. Aemiliaan niet onbekende dirigent Matty Cilissen. 

Lees meer >

Busvervoer Bondsconcours

Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide neemt op 25 oktober a.s. deel aan het bondsconcours van de LBM. Het bondsconcours vindt plaats in de Oranjerie in Roermond en onze harmonie zal optreden van 20.00 uur tot 21.00 uur. Wij hopen op die voor onze harmonie zo belangrijke dag veel steun te krijgen van supporters. 

De concourscommissie, bestaande uit Sjef Wallz, Lonnie Volavsek en André Coumans, organiseert daarom busvervoer voor supporters naar Roermond. De kosten voor de busreis inclusief entreekaart bedragen € 20,-- per persoon. Het vertrek is gepland om 17.45 uur bij ‘t Patronaat te Bleijerheide. Na het bekend worden van de uitslag vertrekt de bus rond 23.00 uur terug naar ’t Patronaat. In ‘t Patronaat is dan nog gelegenheid om een drankje te nuttigen

Lees meer >

Tuinfeest

Afsluiting seizoen 2014-2015

Op zondag 5 juli a.s. organiseert Harmonie St. Aemiliaan voor alle leden, ereleden, commissieleden, sponsoren, leden van de club van 100, gezinsleden van de leden en overige sympathisanten het traditionele Tuinfeest. In de tuin van verenigingslokaal het Patronaat sluit onze harmonie vanaf 12.30 uur het seizoen 2014-2015 af met een drankje en een hapje van de barbecue. Voor passende muziek wordt gezorgd en voor de jongere leden is een speeltoestel aanwezig.

Lees meer >

Concert in Heksenberg

In de aanloop naar het bondsconcours op 25 oktober 2015 in Roermond concerteert Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide op 27 juni a.s. in het Corneliushuis in Heerlen. Het concert wordt verzorgd in een samenwerking met Harmonie Gerardus Heksenberg-Heerlen.

Lees meer >

Harmonie St. Aemiliaan neemt deel aan Rabobank Clubkas Campagne

Net als vorig jaar neemt Harmonie St. Aemiliaan ook dit jaar deel aan de Rabobank Clubkas Campagne. Tijdens de Rabobank Clubkas Campagne kunnen personen vanaf 18 jaar, die klant of lid zijn van Rabobank Parkstad Limburg, vanaf 18 mei hun stem uitbrengen op de deelnemende verenigingen. 

Lees meer >

St. Aemiliaan begeleidt communicantjes op Pinksterzondag

Traditioneel zullen wij op Pinksterzondag, zondag 24 mei a.s., de communicantjes van Basisschool Bleijerheide en van Openbare Basisschool De Schatkist op een feestelijke wijze naar de parochiekerk van Bleijerheide begeleiden. Om 9:15 uur wordt de eerste groep communicantjes afgehaald bij “De Bouwerwei”.

Wij wensen alle communicantjes samen met hun ouders en familie een feestelijke en hopelijk zonnige dag toe. 

Rhythm Factory 2015

Lees meer >

Voorspeelavond 2015

Op vrijdag 24 april a.s. vindt onze jaarlijkse voorspeelavond plaats in ‘t Patronaat aan de Ursulastraat 232. Deze avond dient al jaren als ‘generale repetitie’ voor onze solisten en ensembles die meedoen aan ons Roderlandtoernooi, dat plaats zal vinden op zondag 26 april.
Naast onze ‘ervaren’ solisten zullen ook onze leerlingen een solo of duet ten gehore brengen.
De drumband zal voor u de voorspeelavond openen. Deze is enkele maanden geleden uitgebreid met nieuwe leden en dit zal voor hen het eerste concert zijn.
Het jeugdorkest, 3 maanden geleden uitgebreid met 4 nieuwe leden (twee klarinettisten, één saxofonist en één trompettist), zal u in een bijzondere sfeer brengen. Met onder andere Frozen en Prins Ali waant u zich in een sprookjeswereld.
De voorspeelavond vindt plaats op vrijdag 24 april a.s. in ‘t Patronaat Bleijerheide aan de Ursulastraat 232 in Kerkrade. De entree is vrije gave.
Het Roderlandtoernooi vindt plaats op 26 april in ‘t Patronaat Bleijerheide.
Voor beide evenementen is iedereen van harte welkom. 

Lees meer >

Eindpresentatie Klinkend Perspectief 2015

Klinkend perspectief. Dat klinkt een muziekvereniging positief in de oren. Dat Klinkend Perspectief zit mogelijk verscholen achter vele talentvolle jongeren die van een muziekinstrument bespelen hun hobby willen maken. Daartoe geeft Harmonie St.Aemiliaan  samen met Basisschool Bleijerheide en de Muziekschool van Kerkrade de leerlingen van groep 5 van de basisschool de gelegenheid en wel via het project “Klinkend Perspectief”. Dit project wordt jaarlijks door de hiervoor genoemde partners uitgevoerd. Een jaar lang geeft muziekconsulent Ankie Janssen wekelijks les op de basisschool over houten blaasinstrumenten, koperen blaasinstrumenten, snaarinstrumenten en slagwerk.

Lees meer >

Concert Eijsden

Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide concerteert op 11 april a.s. in Eijsden. De harmonie zal te gast bij de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden. Er is altijd een goede band tussen onze harmonie en “de blauw van Eijsden” geweest. De eerste contacten werden ruim veertig jaar geleden gelegd. Dirigent Harrie Sipers bracht destijds de leden van Eijsden in contact met leden van Bleijerheide. In de loop der jaren zijn er vele muzikale en vriendschappelijke contacten geweest tussen beide muziekverenigingen. Op 11 april a.s. zullen deze vriendschapsbanden verder versterkt worden.

Lees meer >

Thei Iding benoemd tot nieuwe voorzitter.

Tijdens de 113e jaarvergadering van Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide op 8 maart jl. trad na 5 jaar voorzitterschap André Coumans af. Vice voorzitter Jos Quaedflieg sprak dankwoorden uit namens de harmonie voor zijn inzet in deze enerverende periode met een tweetal dirigentwisselingen. Thei Iding werd unaniem als nieuwe voorzitter gekozen voor de komende periode van 5 jaar. 

Lees meer >

30e Roderlandtoernooi en NIEUW: Ensembleconcours

Roderlandtoernooi 25 en 26 april 2015
Harmonie St. Aemiliaan organiseert op 25 en 26 april 2015 de 30e editie van het Roderlandtoernooi. Het solistenconcours vindt plaats in het verenigingslokaal ’t Patronaat, Ursulastraat 232 te Kerkrade. De organisatie hoopt dat deze jubileumeditie, net als bij de voorafgaande edities van het toernooi, weer solisten van diverse niveaus van veel verenigingen te mogen begroeten.

Klik hier voor alle informatie over het roderlandtoernooi >

 

 

NIEUW: Ensembleconcours 10 mei 2015
Harmonie St. Aemiliaan organiseert al 30 jaar lang het Roderlandtoernooi onder auspicien van de LBM. We merken dat veel muzikanten moeite hebben om als solist op te treden terwijl ze wekelijks in een orkest spelen. Deze muzikanten treffen we dus zelden op een solistentoernooi. We vinden bovendien dat samenspel extra aandacht moet krijgen. Wij hebben daarom als werkgroep besloten om in dit jubileumjaar op 10 mei een extra toernooi te organiseren met uitsluitend ensembles. 

Klik hier voor alle informatie over het ensembleconcours >

Lees meer >

Tirolerfeest (4e editie) bij harmonie Sint Aemiliaan

Op zaterdag 21 maart 2015 vindt de vierde editie plaats van de Tirolerparty. In navolging van het succes van de vorige jaren heeft de jeugdcommissie van Harmonie Sint Aemiliaan er ook dit jaar alles aan gedaan om er een onvergetelijk feest van te maken.

Op zondag 22 maart 2015 organiseert de jeugdcommissie voor de tweede keer het traditionele Kapellentreffen. Iedereen is van harte welkom.

Klik op "Lees meer" voor verdere informatie.

Lees meer >