Na 70 jaar muzikantschap heeft Jozef Körver zijn laatste tonen gespeeld op zijn bastuba tijdens het kerstconcert van afgelopen zaterdag bij Harmonie St. Aemiliaan. Zijn carrière begon hij als spelend lid bij Harmonie St. Philomena in Chevremont op fluit en piccolo en sluit deze af op de bastuba na 25 jaar lidmaatschap bij Harmonie St. Aemiliaan.

Jozef wilde direct na de tweede wereldoorlog als 11 jarig jongetje eigenlijk eerst voetballer worden, maar zoals dat in die tijd vaak ging besloten anderen voor hem dat hij maar fluitist moest worden. Over een ander instrument werd niet gesproken. Jozef was na zijn militaire diensttijd 6 jaar bij de marine geweest. In die tijd was het zondagsmorgens repeteren, s ’middags op de bank en s ’avonds weer naar Den Helder. Maar soms ook maanden achter elkaar weg met het marineschip. In die tijd heeft hij veel van de wereld gezien. Vanwege zijn gezin is Jozef daarna in de mijn gaan werken tot de mijnsluiting in 1969. Via een advertentie solliciteerde hij bij het leger en werd direct aangenomen vanwege zijn referenties uit de marine tijd. Hij heeft zijn tijd als militair geprobeerd te combineren met de vereniging maar In 1971 bleek dat niet meer samen te gaan en is hij gestopt met spelen in verenigingsverband.
In 1989 werd hij gepensioneerd. Via zijn zoon ,die bij de Harmonie St Aemiliaan speelde, werd hij lid van deze vereniging . Hijzelf vond dat deze fluitisten genoeg had en daarom wilde hij alleen komen om op de bastuba te spelen. Jozef heeft nooit spijt van zijn keuze voor de bastuba gehad. 25 jaar heeft hij zeer verdienstelijk bas gespeeld bij de Harmonie St. Aemiliaan, hij heeft bijna 20 jaar het jeugdorkest uitgeholpen, hielp jarenlang de fanfare in Bocholz uit en speelde regelmatig met wijlen oud-voorzitter Joep Handels bij de Militaire Rijkswaterstaat Kapel.
In oktober is Jozef 80 jaar oud geworden. Op zaterdag 20 december werd hij tijdens zijn laatste optreden in concertverband in het zonnetje gezet .Met een daverend applaus dankten de bezoekers hem voor zijn jarenlange inzet. Jozef zal zich daarna betrokken blijven voelen bij Harmonie St. Aemiliaan en de muzikale verrichtingen van zijn harmonie blijven volgen.

 


Foto: Jozef Körver sluit zijn muzikale carrière af 


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2014 »
Bekijk alle nieuwsberichten van December 2014 »