Op 10 en 11 oktober aanstaande viert Harmonie St. Aemiliaan haar jaarlijks patroonsfeest. Op vrijdagavond 10 oktober vindt eerst onze traditionele dropping plaats waaraan iedereen kan deelnemen.

Op zaterdag 11 oktober om 18.00 uur is er een dienst in de Antonius van Paduakerk te Bleijerheide. Deze wordt muzikaal opgeluisterd door onze harmonie.
De viering wordt voortgezet in ’t Patronaat, Ursulastraat 232, met een koffietafel en een interne huldiging van onze jubilarissen Jo Körver, 70 jaar muzikant en 25 jaar lid en Harry Thoren 50 jaar lid . Vanaf 19.15 uur begint de receptie en bent u in de gelegenheid om de jubilarissen te feliciteren.

Jo Körver bespeelt sinds zijn 10e jaar eerst de dwarsfluit en stapte later over op de bastuba. Hij was meer als 25 jaar lid van Harmonie St. Philomena Chevremont. Nu op 80 jarige leeftijd is hij nog steeds een trouwe muzikant van Harmonie St. Aemiliaan die geen repetitie aan zich voorbij laat gaan en op alle activiteiten van onze vereniging aanwezig is. Hij ondersteunde bijna 20 jaar ons jeugdorkest en was steeds behulpzaam bij het opvangen van de jongste jeugd bij het klinkend perspectief. Hij hielp jarenlang de fanfare in Bocholz uit en speelde regelmatig met wijlen Joep Handels bij de Rijkswaterstaat Kapel.

Harry Thoren startte op 10 jarige leeftijd met klarinetlessen bij wijlen Joep Handels. Harry was binnen St. Aemiliaan een zeer verdienstelijk klarinettist en van 1970 tot 1987 speelde hij zelfs de soloklarinet partij. Eind jaren tachtig ging hij over op saxofoon alt, welk instrument hij tot op heden vakkundig en met veel liefde en enthousiasme bespeelt. Medio jaren negentig trad Harry Thoren toe tot de werkgroep Concertreizen en was uit hoofde van die functie belast tot op heden (nu als voorzitter) met de organisatie van concertreizen naar Oostenrijk en Duitsland.
Van 2001 tot 2012 is Harry als bestuurslid bij St. Aemiliaan belast met de portefeuille P.R. In 2012 werd Harrie voor zijn vele verdiensten begiftigd met een Koninklijke onderscheiding. Naast de harmonie speelde hij in vele orkesten o.a. het dansorkest The Ragtime Band, orkest Cannonball en het Euro Saxofoonkwartet, welk ensemble bestaat uit een viertal saxofonisten van harmonie St. Aemiliaan.

Om 20 uur start een gezellige feestavond in het café van ’t Patronaat te Bleijerheide met muziek van een diskjockey en onder het genot van een drankje en een heerlijk fingerfoodbuffet. 


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2014 »
Bekijk alle nieuwsberichten van Oktober 2014 »