Voor de derde keer zal in het Patronaat te Bleijerheide het slagwerkfestival ‘Rhythm Factory’ worden georganiseerd door de drumband van harmonie St. Aemiliaan. Op deze avond, volledig gewijd aan slagwerk, krijgen drumbands de gelegenheid hun kunnen te tonen. “Het is voor drumbands doorgaans moeilijk een podium te vinden. Met Rhythm Factory willen we slagwerkgroepen de kans bieden concertervaring op te doen en hun ritmes te delen met publiek”, aldus Rutger Courtens, de drumbandinstructeur van de St. Aemiliaan. 

Rhythm Factory is 4 jaar geleden voor het eerst georganiseerd. Dit was meteen een groot succes, ondanks de onervarenheid met het organiseren van dit soort avonden. De betrokkenheid van de leden van de drumband droeg mede bij aan het succes van de eerste Rhythm Factory. “Deze betrokkenheid van leden geeft ook aan hoe hecht deze groep is. Het plezier in spelen staat centraal en dat komt de sfeer en creativiteit ten goede. We spelen dan ook niet alleen gangbare of meer traditionele drumbandwerken, maar ook opvallender stukken met o.a. tonnen, bezems, containers, pannen enz. Dit laten we ook zien tijdens Rhythm Factory 2014”, vertelt Rutger Courtens enthousiast.

Vrijdag 23 mei a.s. zal niet alleen de Drumband van de Harmonie St. Aemiliaan voor het daglicht treden, maar zijn er nog twee drumbands van de partij. Eén van deze drumbands is de drumband van de Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide onder leiding van Paul Franken, 

De andere drumband komt uit Bocholtz, van de Koninklijk Erkende Fanfare St. Cecilia. Deze drumband staat onder leiding van Roland Jaegers, die in 2006 zijn eigen Drum- en Trommelschool in Bocholtz oprichtte. Net als Paul Franken is hij als docent, slagwerk en drums, verbonden aan de muziekschool en instructeur van verschillende verenigingen. 

Rhythm Factory zal plaatsvinden op 23 mei 2014 en starten om 19:30u. Het adres is Ursulastraat 232, Bleijerheide, Kerkrade. 


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2014 »
Bekijk alle nieuwsberichten van April 2014 »