Op zondag 27 april biedt Harmonie Sint Aemiliaan Bleijerheide onder leiding van dirigent Loek Smeijsters u haar traditionele themaconcert aan. Dit jaar neemt de harmonie u mee naar een sprookjeswereld in een samenspel van muziek, tekst en beeld. U kunt het allemaal meebeleven in het gemeenschapshuis ’t Patronaat te Bleijerheide/Kerkrade vanaf 20.00 uur.

Twee sprookjes verbeeldt in muziek, tekst en zandtekeningen
Harmonie Sint Aemiliaan neemt de toehoorders met 2 bijzonder mooie concertstukken mee in de wereld van de sprookjes. Uitgevoerd worden ’Evening Prayer’ uit de opera ‘Hänsel und Gretel’ van Engelbert Humperdinck, en - in een heel bijzondere vorm - de Kerkraadse première van ‘Well of the Moon’ (de maanbron) van Derek Bourgeois.

Première in Kerkrade: Well of the moon
‘Well of the moon’ wordt voor het eerst in Kerkrade uitgevoerd. Het is een sprookje dat zijn oorsprong heeft op het Spaanse eiland Mallorca. Het verhaalt over drie broers die een spannende zoektocht ondernemen om de drie dochters van de koning terug te vinden. De drie prinsessen zijn, door hun hebzucht naar nog meer schoonheid, door de boze fee naar de Put van de Maan gestuurd om zich te overgieten met Putwater. Ze had hen wijsgemaakt dat ze daardoor nog mooier zouden worden, maar in plaats van mooier te worden veranderden ze in stenen en de boze fee smeet de stenen in de Put, zodat niemand ze meer zou terug vinden.

Sprookje verteld door Janneke Lugtenburg
Sint Aemiliaan is er bijzonder trots op dat Janneke Lugtenburg de mooie teksten van ‘Well of te moon’ zal voordragen.
Op negen jarige leeftijd begon Janneke bij theaterschool Kiek in Kerkrade. Onder andere Wim Vermaeren, Wim Kierkels en Peggy Lebens leerden haar de kneepjes van het vak toneel. Ze speelde met Kiek onder andere in Hamlet als de dode Hamlet, in Felix Mosterd als Oma Bernadette (de losbandige, alcoholistische gangmaakster) en als Poetsvrouw Fatima (een knullige Turkse dame) en vele andere producties. Op dit moment studeert Janneke in Tilburg aan de hotelschool en speelt ze bij de Tilburgse studententoneelvereniging Rataplan. Hier neemt ze vooral deel aan improvisatietheater.
Janneke Lugtenburg en de harmonie staan garant voor een geweldig akoestisch gebeuren.

Met zandtekeningen op een groot scherm.
De Stuttgartse zandtekenaar Hans-Christian Kaiser – bekend als Mr. Sandmann - brengt daarbij het hele sprookje in beeld met zijn onnavolgbare zandtekeningen die geprojecteerd worden op enkele grote schermen. Horen en zien. Klank en beeld. Een betoverende samensmelting van muziek, woorden en zandtekeningen

Vanaf 20 uur in ‘t Patronaat
Harmonie Sint Aemiliaan Bleijerheide nodigt van harte uit om dit unieke concert mee te maken op zondag 27 april in het gemeenschapshuis ’t Patronaat te Bleijerheide. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur; het concert start om 20.00 uur. De entree voor deze bijzondere belevenis van een sprookjesachtige lenteavond is ‘slechts’ € 7,50.

Dit concert is voor iedereen toegankelijk; de voorverkoop is gestart en kaarten zijn verkrijgbaar bij ‘t Patronaat in Bleijerheide en Buck Office in Kerkrade. Ook bestaat de mogelijkheid ze te reserveren via secretariaat@aemiliaan.nl


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2014 »
Bekijk alle nieuwsberichten van Maart 2014 »