Jozef Körver sluit muzikale carrière na 70 jaar af

Na 70 jaar muzikantschap heeft Jozef Körver zijn laatste tonen gespeeld op zijn bastuba tijdens het kerstconcert van afgelopen zaterdag bij Harmonie St. Aemiliaan. Zijn carrière begon hij als spelend lid bij Harmonie St. Philomena in Chevremont op fluit en piccolo en sluit deze af op de bastuba na 25 jaar lidmaatschap bij Harmonie St. Aemiliaan.

Lees meer >

Krismes oppen Blieërhei

Op zaterdag 20 december 2014 vindt het jaarlijkse kerstconcert van Harmonie St. Aemiliaan weer plaats in 't Patronaat Bleijerheide. Het concert staat dit jaar in het teken van 'Krismes oppen Blieërhei'.

Lees meer >

St. Aemiliaan in concert met 150 jarige jubilerende St. Marien-Gesangsverein Horbach.

Ter afsluiting van het 150 jarig jubileum geven St. Marien-Gesangsverein en Harmonie St. Aemiliaan een gezamenlijk concert in een met 900 plaatsen uitverkochte Stadhalle te Alsdorf.

Lees meer >

Halloweenconcert "De Bockeryders, de legende van Henricus Rijne"

Vrijdag 31 oktober staat in het teken van Halloween. Op deze avond neemt het jeugdorkest van harmonie Sint Aemiliaan jou mee terug in de tijd van de Bokkerijders. In combinatie met passende Halloween muziek wordt het verhaal verteld van de legende van Henricus Rijne.

Lees meer >

Aemiliaansfeest 2014

Op 10 en 11 oktober aanstaande viert Harmonie St. Aemiliaan haar jaarlijks patroonsfeest. Op vrijdagavond 10 oktober vindt eerst onze traditionele dropping plaats waaraan iedereen kan deelnemen.

Lees meer >

Een bijzonder jubileum(concert)

Het is zaterdag 28 juni. Bijna half vier. Enigzins nerveus arriveert Jo Wetzelaer in ‘t Patronaat. 25 Jaar geleden nam hij het stokje over van Loek Smeijsters als dirigent van het jeugdorkest en tot op heden dirigeert hij vol passie dit orkest.
Vandaag is zijn jubileumconcert en Jo weet, buiten zijn eigen gekozen muziekstukken, niet hoe de invulling van deze avond zal verlopen. Zoals het een dirigent betaamt, stemde hij hier schoorvoetend mee in. Immers een dirigent die zijn eigen concert niet (mee) mag regelen is als een president die zijn land niet mag regeren.

Lees meer >

Afsluiting verenigingsjaar

Harmonie St. Aemiliaan sluit haar verenigingsjaar weer traditioneel af met twee openluchtconcerten en het tuinfeest. Het jeugdorkest zal haar jaar afsluiten tijdens het pleinfeest van Basisschool Bleijerheide.

Lees meer >

Jo Wetzelaer 25 jaar dirigent Jeugdorkest Harmonie St. Aemiliaan

Dit jaar viert Jo Wetzelaer zijn 25-jarig jubileum als dirigent van het jeugdorkest van Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide. Dit heuglijke feit en opmerkelijke prestatie laten we niet onopgemerkt voorbij gaan en wordt gevierd op zaterdag 28 juni aanstaande in gemeenschapshuis ’t Patronaat te Bleijerheide. Tijdens deze avond wordt de lange periode van 25 jaar nog eens in het kort overgedaan aan de hand van leuke anekdotes, foto’s, verhalen en natuurlijk muziek gespeeld door het jeugdorkest o.l.v. Jo Wetzelaer.

Lees meer >

Verrassing voor communicanten bs. Bleijerheide

Harmonie St. Aemiliaan feliciteert alle communicanten van basisschool Bleijerheide met een blokfluit en 5 gratis blokfluitlessen. Ook de kinderen uit groep 4 die de communie niet deden kregen dit vanmiddag aangeboden.
Op deze manier zijn de kinderen van groep 4 verrast en krijgen ze de gelegenheid om gratis kennis te maken met de blaasmuziek.

Lees meer >

Rabobank Clubkas Campagne 2014

Dit jaar organiseert Rabobank Parkstad Limburg voor de tweede keer de Clubkas Campagne. Bij deze actie bepalen de leden en klanten van de Rabobank Parkstad Limburg welke verenigingen of stichtingen door de bank financieel ondersteund worden.

Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide doet ook mee aan deze campagne en heeft uw stem en steun hard nodig. Onder het motto “Breng Aemiliaan in de stemming” proberen wij zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. Deel dit bericht of onze flyer op facebook, twitter of Google+ en help ons.

Lees meer >

Rhythm Factory


Voor de derde keer zal in het Patronaat te Bleijerheide het slagwerkfestival ‘Rhythm Factory’ worden georganiseerd door de drumband van harmonie St. Aemiliaan. Op deze avond, volledig gewijd aan slagwerk, krijgen drumbands de gelegenheid hun kunnen te tonen.

Lees meer >

Themaconcert "Well of the Moon"

Op zondag 27 april biedt Harmonie Sint Aemiliaan Bleijerheide onder leiding van dirigent Loek Smeijsters u haar traditionele themaconcert aan. Dit jaar neemt de harmonie u mee naar een sprookjeswereld in een samenspel van muziek, tekst en beeld. U kunt het allemaal meebeleven in het gemeenschapshuis ’t Patronaat te Bleijerheide/Kerkrade vanaf 20.00 uur.

Lees meer >

Carnavalaria Harmonie St. Aemiliaan

Op vrijdag 21 februari is in 't Patronaat te Bleijerheide Kerkrade de jaarlijkse carnavalsrevue van Harmonie Sint Aemiliaan. Een bonte avond met voor iedereen wat wils.

Graag nodigen wij u van harte uit om vanaf 20.11uur de aftrap te geven met de prinsverkiezing alvorens het gevarieerde programma gaat beginnen.

Medewerking wordt verleend door o.a. DJ Kevin, Los Mer Joa, Sjlajerwinnaar Wiesse Sjwaam, Marcel Mahr, Stadtgarde Herzogenrath, Dansgroep XXL en de Martino's. Ook verwachten wij Stadsprins Jorren 1 met zijn gevolg.

De entree bedraagt 5 euro en voor kinderen t/m 12 jaar is de entree gratis. De zaal is open vanaf 19.30u. Uiteraard bent u welkom in carnavalskostuum.

Tevens maken wij u erop attent dat er op zaterdag 1 maart, na afloop van de kinderoptocht, ons jaarlijkse kindercarnaval plaatsvindt, wederom in 't Patronaat te Bleijerheide. Graag nodigen wij u ook hiervoor alvast uit!

Lees meer >

Tirolerparty 2014 - 29 & 30 maart

Op zaterdag 29 maart 2014 vindt de derde editie plaats van de Tirolerparty. In navolging van het succes van de vorige jaren heeft de jeugdcommissie van Harmonie Sint Aemiliaan haar handen weer bij elkaar gestoken om er een onvergetelijke avond van te maken.

Op zondag 30 maart 2014 organiseert de jeugdcommissie in de voor de Tirolerparty sfeervol versierde zaal van het Patronaat Bleijerheide een gezellig After Tirolerparty/Kapellentreffen. Iedereen is van harte welkom.

Lees meer >