Op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober viert Harmonie St. Aemiliaan haar jaarlijks patroonsfeest.

Op vrijdag is er volgens traditie weer een grote dropping en op zaterdag luistert de harmonie om 18.00 uur de eucharistieviering op in de Antonius van Paduakerk te Bleijerheide.

Wij zijn verheugd dit jaar een tweetal jubilarissen te kunnen huldigen. Franz Nitsche en Floris Courtens, resp. 40 en 25 jaar lid.

Franz begon reeds op 8-jarige leeftijd met notenleer en vervolgens met klarinet spelen in de “Instrumental Verein Merkstein”. Na een korte periode bij de “Werkskapelle der Grube Adolf” te hebben gespeeld, maakte hij als 17-jarige deel uit van de “Wurmtahler Muzikanten” en niet lang daarna werd Franz lid van harmonie St. Aemiliaan. Aanvankelijk trad hij als 1e klarinettist toe tot de houtgroep. Kort daarna stapte hij over op solo-klarinet en was hij concertmeester toen de harmonie promoveerde naar de concertafdeling. Na deze concoursdeelname van harmonie St. Aemiliaan in 2005, verkoos hij de bariton saxofoon boven de klarinet.
Naast musiceren verzorgt hij mede de controle en verricht kleine reparaties aan het instrumentarium van de houtgroep. Sinds 2007 maakt hij eveneens deel uit van “die Altböhmische Sjtroasemoesikante”. Op Franz wordt nooit vergeefs een beroep gedaan en dit wetende, kroonde de Raad van 11 van St. Aemiliaan hem tijdens het voorbije carnavalsseizoen tot prins Franz d’r 1e.

Floris startte in1988 als leerling op klarinet en na een interne opleiding nam hij les aan de SMK. Drie jaar later werd hij toegelaten tot het harmonieorkest. Vele malen nam hij deel aan solistenconcoursen. Nadat hij aanvankelijk als klarinettist deel uitmaakte van ons jeugdorkest, is Floris in 1998 binnen dit orkest overgestapt op de tenor saxofoon. In het harmonieorkest is de 1e klarinetpartij hem op het lijf geschreven. Tijdens zijn studiejaren speelde hij bij het schoolorkest van College Rolduc. Naast zijn muzikale activiteiten is hij als actief lid veelal betrokken bij veel concertorganisaties van het harmonie- en jeugdorkest. In het verleden was hij als (eind-)redacteur verantwoordelijk voor het voormalige verenigingsblad “Familiaan”. Floris ijvert mede aan het onderhoud van de website en neemt als ex-Aemiliaanprins actief deel aan het carnavalsgebeuren o.a. de carnavalsrevue.

Vanaf 19.00 uur zullen de jubilarissen intern gehuldigd worden waarna om 19.30 uur gelegenheid is hen te feliciteren. Het patroonsfeest in ‘t Patronaat wordt hierna afgesloten met een feestavond waarbij iedereen die de harmonie van Bleijerheide een warm hart toedraagt, welkom is. Vanaf 20.30 uur staat coverband Courage garant voor een gezellige avond en is het dansen en plezier maken tot in de “kleine uurtjes”.


Floris Courtens en Franz Nitsche


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2013 »
Bekijk alle nieuwsberichten van Oktober 2013 »