Achter de titel Noabere in concert gaat een prachtige concertavond schuil. Zowel harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide als de Koninklijke Philharmonie uit het buurdorp Bocholtz presenteren zich op zaterdagavond 28 september met sfeervolle en hoogwaardige muziekstukken.
St. Aemiliaan zal onder leiding van, de uit Bocholtz afkomstige dirigent, Loek Smeijsters de concertavond openen. Het programma varieert van een sfeervolle nocturne tot een Spaanse Zarzuela. Ook staat bij Bleijerheide het vierdelige werk Paris sketches van Martin Ellerby en de Jackson 5 medley op het programma.
Na de pauze zullen dirigent Matty Cilissen en de muzikanten van Bocholtz hun volledige concoursprogramma ten gehore brengen. De Koninklijke Philharmonie van Bocholtz bereidt zich voor op deelname aan het bondsconcours in de concertdivisie in de Oranjerie te Roermond op zondag 27 oktober. Ondanks dat ze nog gebruik kunnen maken van een maand repetitietijd staat het programma al meer dan goed in de grondverf. Als openingswerk heeft Bocholtz gekozen voor de 4th Symphony van Alfred Reed. Daarnaast brengt Bocholtz de Limburgse sopraan Fenna Ograjensek mee. Zij is te horen in het werk Casta Diva van Vincenzo Bellini en in het laatste muziekstuk. Met Redline Tango van John Mackey en The Lost Labyrinth van Kevin Houben zal de concertavond afgesloten worden.
Deze mooie muzikale avond vindt plaats op zaterdag 28 september 2013 vanaf 20.00uur in 't Patronaat, gelegen aan de Ursulastraat 232 te Bleijerheide. De entree is gratis, een vrije gave wordt op prijs gesteld. 


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2013 »
Bekijk alle nieuwsberichten van September 2013 »