Kerstwensen 2013

Krismes rónk de Welt.

Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide sluit het jaar 2013 met enkele optredens in kerstsfeer. Aanstaande vrijdag 13 december om 19.30 uur zullen de bewoners van verzorgingshuis Vroenhof op o.a. kerstliederen getrakteerd worden. Op 21 december zal het jaarlijkse kerstconcert met dit jaar als thema “Krismes rónk de welt” plaats vinden en ons jeugdorkest zal op 24 december in de parochiekerk Antonius van Padua de kindermis opluisteren.

Lees meer >

Patroonsfeest 2013

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober viert Harmonie St. Aemiliaan haar jaarlijks patroonsfeest.

Op vrijdag is er volgens traditie weer een grote dropping en op zaterdag luistert de harmonie om 18.00 uur de eucharistieviering op in de Antonius van Paduakerk te Bleijerheide.

Wij zijn verheugd dit jaar een tweetal jubilarissen te kunnen huldigen. Franz Nitsche en Floris Courtens, resp. 40 en 25 jaar lid.

Lees meer >

Noabere in Concert

Achter de titel Noabere in concert gaat een prachtige concertavond schuil. Zowel harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide als de Koninklijke Philharmonie uit het buurdorp Bocholtz presenteren zich op zaterdagavond 28 september met sfeervolle en hoogwaardige muziekstukken. 

Lees meer >

Einde verenigingsvakantie 2013

Zondag 18 augustus starten de repetities weer van harmonie St. Aemiliaan. Dit betekent het einde van onze vakantie en de start van de voorbereidingen voor de komende activiteiten, zoals ons najaarsconcert samen met de harmonie van Bocholtz, het Aemiliaansfeest met onze dropping en onze kerstconcerten.

Wij zij nog steeds op zoek naar (nieuwe) muzikanten of mensen die achter en voor de schermen willen meehelpen tijdens één of meerdere van deze activiteiten. Heeft u interesse, kom dan eens langs tijdens één van onze repetitie of neem contact op met onze voorzitter of secretaris.

Tot slot willen we iedereen bedanken die op ons gestemd heeft tijdens de Rabobank Clubkas Campagne. Door uw stem hebben wij een mooi bedrag kunnen ophalen voor onze harmonie. De volledige uitslag is hier te vinden.

Tot ziens op één of meerdere activiteiten van onze harmonie. 

Lees meer >

Tuinfeest

Korting voor leden bij Buck Office Kerkrade

Buck Office is al bijna 40 jaar hét adres in Kerkrade voor kantoorartikelen, cartridges, schrijfwaren en kantoormeubiliar. Als sponsor van de Aemiliaan, willen we niet alleen de harmonie zelf, maar ook de leden iets bieden: daarom krijgt ieder lid van de Aemiliaan bij ons 10% korting op het reguliere assortiment (m.u.v. netto-geprijsde artikelen, boeken en voorverkoop evenementen) in de zaak! We hopen snel leden in de zaak te begroeten! Maak wel even kenbaar dat je bij deze fantastische harmonie hoort, we kennen niet alle leden!


Marian en Danny van Buck Office in Kerkrade Centrum

Lees meer >

Afsluiting seizoen

Op 21 juni tussen 13.30 en 15.00 uur wordt de eindpresentatie van het project “Klinkend Perspectief” gegeven in aanwezigheid van Wethouder Thomas. Deze activiteit vindt plaats in het Patronaat te Bleijerheide. Op 22 juni speelt ons jeugdorkest tussen 14.00 en 15.00 uur tijdens het pleinfeest van de Basisschool Bleijerheide.

Het jaarlijkse tuinfeest op 23 juni met muziek,kinderspelen en barbecue start rond 14.30 op de weide naast het Patronaat. Als laatste nemen wij gezamenlijk met Harmonie St. Jozef deel aan de dirigentenwedstrijd WMC op 6 juli. 

Lees meer >

Benoeming nieuwe beschermheer.

Op zondag 12 mei werd na afloop van de wekelijkse repetitie van het harmonieorkest Drs. Sjef Wallz  eïnstalleerd als nieuwe beschermheer van harmonie St. Aemiliaan. Met het opspelden van de Aemiliaanspeld is deze benoeming bekrachtigd en is hij tevens lid van onze vereniging. Onze nieuwe beschermheer is reeds jarenlang trouwe bezoeker van concerten en Aemiliaan evenementen. Volgens eigen zeggen volgt hij op in “het illustere rijtje van voorgangers Albert Latour en Jos Buck” en is daarmee zeer vereerd. 

Lees meer >

"Ik hou van Holland"-concert

Concert Markt Kerkrade

Op zondag 2 juni concerteert Harmonie St.Aemiliaan o.l.v. Loek Smeijsters van 12.30 tot 14.00 op de markt in Kerkrade op het podium van Focus.
Tijdens deze uitvoering wordt een populair programma ten gehore gebracht in de genres: pop, musical, licht klassiek en marsmuziek. Delen van het programma worden uitgevoerd samen met onze jeugdleden uit het jeugdorkest. Tevens zal de drumband enkele optredens verzorgen. 

Lees meer >

Rabobank Clubkas Campagne

Dit jaar organiseert Rabobank Parkstad Limburg voor de eerste keer de Clubkas Campagne. Bij deze actie bepalen de leden en klanten van de Rabobank welke verenigingen of stichtingen door de bank financieel ondersteund worden.

Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide doet ook mee aan deze campagne en heeft uw stem en steun hard nodig.
Onder het motto “Breng Aemiliaan in de stemming” proberen wij zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. Deel dit bericht of onze flyer op facebook, twitter of Google+ en help ons.

Stem nu!

Lees meer >

In memoriam Hein Schaefer

Op zondag 24 maart 2013 overleed op 91 jarige leeftijd ons erebestuurslid Hein Schaefer. Wij zijn dankbaar dat wij met ons kerstconcert in Zorgcentrum Vroenhof samen met zijn familie zijn 60-jarig jubileum konden vieren.
Hein Schaefer kreeg bij zijn 40-jarig jubileum een Koninklijke onderscheiding voor al zijn verdiensten. Hein is vele jaren lid geweest van de vaandelgroep en van de Commissie van donateurs. Tevens heeft hij jarenlang het Steunfonds in stand gehouden en is actief geweest als bestuurslid, administrateur voor de zondagse presentie en decorbouwer bij toneelvoorstellingen. Hij zette zich in voor alle klussen bij de harmonie. Voor de inzet als bestuurslid is hij benoemd tot erebestuurslid.

Wij wensen zijn familie veel sterkte toe met dit gevoelig verlies.
Bestuur, leden, dirigent en commissies Harmonie St. Aemiliaan 

Lees meer >

Lenteconcert 2013

Op zaterdag 13 april a.s. organiseert Harmonie St.Aemiliaan uit Bleijerheide in samenwerking met Mannenkoor David een Lenteconcert in de St.Martinuskerk van Spekholzerheide. Dit concert begint om 19.30 uur en de toegang is gratis (een vrije gave ter bestrijding van de kosten wordt echter zeer op prijs gesteld). Harmonie St.Aemiliaan staat onder leiding van dirigent Loek Smeijsters; Mannenkoor David staat onder leiding van dirigent Jan Gouders en wordt op piano begeleid door Annie Niessen.

Lees meer >

Tirolerparty 23 maart 2013

Op zaterdag 23 maart 2013 vindt de tweede editie plaats van de Tirolerparty. In navolging van het succes van vorig jaar heeft de jeugdcommissie van Harmonie Sint Aemiliaan haar handen weer bij elkaar gestoken om er een onvergetelijke avond van te maken.

Trek dus je tirolerbroek of dirndl weer aan en kom op 23 maart vanaf 20:30 naar het Patronaat in Bleijerheide. Naast de typische Tiroler sfeer die gecreëerd wordt, zal Bla-Bli-Bla-Blasmusik uit Oberharmersbach (Schwarzwald, Duitsland) de stemming flink erin brengen. DJ Wim Frijns zal de rest van de avond zorgen voor een uitstekende “stimmung”.

Alle kaarten voor de Tirolerparty zijn UITVERKOCHT. Er zijn geen kaarten meer beschikbaar in de voorverkoop en aan de avondkassa.

Lees meer >

In memoriam Fieny Lohuis

Fieny Lohuis

Geheel onverwacht en plotseling is Fieny Lohuis uit ons midden weggerukt.

Fieny laat een groot gat achter in de rijen van onze harmonie en niet alleen als saxofonist.

Zij was vaak de drijvende en enthousiasmerende kracht achter de organisatie van vele activiteiten en
evenementen. De carnavalsrevue viel geheel onder haar regie en op 1 februari danste ze voor ons,
na ontvangst van een verdiende onderscheiding, haar laatste “Fliegermarsch”.

Fieny was er altijd. Zeer betrokken bij het wel en wee van haar harmonie St . Aemiliaan, stimulerend
voor de jeugd en altijd een positieve instelling.

Fieny, we zullen je node missen.

Wij wensen haar dochter Saskia en echtgenoot Mischa, haar partner Egbert en allen die haar zullen
missen veel sterkte toe met dit gevoelig verlies.

Bestuur, dirigent, leden en commissies van Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide.

Lees meer >

Carnaval 2013

Ook dit jaar viert harmonie St Aemiliaan weer een klinkend carnavalsfeest. Naast het musiceren in zowel de kinderoptocht als d’r Jroeëse tsóg wordt kindercarnaval gevierd op zaterdagmiddag 9 februari in ’t Patronaat en is de carnavalsrevue op 1 februari.

Lees meer >