Met het vallen van de bladeren is de tijd rijp voor binnenactiviteiten. Daartoe organiseert harmonie St. Aemiliaan een najaarsconcert op zaterdag 17 november in ’t Patronaat te Bleijerheide-Kerkrade.

Het concert is in twee delen opgebouwd. Harmonie St. Aemiliaan onder leiding van Loek Smeijsters start het programma met de ouverture Rienzi uit de gelijknamige opera van Richard Wagner. Vervolgd wordt met het T-Boneconcert van componist Johan de Meij.
Solist Harrie Ries zal op trombone zowel de technische als lyrische mogelijkheden van dit instrument aan de luisteraars laten horen. Beide werken werden tijdens ons concert op onze concertreis naar Oberharmersbach met groot enthousiasme door het publiek ontvangen. St. Aemiliaan zal met enkele bekende Duitse melodieën het eerste deel van het concert afsluiten.

Na de pauze verzorgt harmonie St. Gerardus Heksenberg onder leiding van Bart Schäfer een gevarieerd programma met o.a. werken van Thomas Doss, Alford en De Meij (Phantom of the opera). Het concerto for clarinet and band van Rimsky Korsakof met als solist Jelle Martens is een van de hoogtepunten. Afgesloten wordt met T-bones in swing van Gershwin uitgevoerd door een trombone kwartet met harmonie.

’t Patronaat aan de Ursulastraat te Bleijerheide opent voor u de deuren om 19.30 uur op zaterdag 17 november. Entree is vrij.


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2012 »
Bekijk alle nieuwsberichten van November 2012 »