Op zondag 28 oktober zal in ‘t Patronaat te Bleijerheide iets bijzonders plaats vinden. Ter voorbereiding op halloween zal het jeugdorkest van harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide onder leiding van dirigent Jo Wetzelaer het verhaal van “Het Bruidslijk” ten gehore brengen.
“Het Bruidslijk” gaat over een adellijke familie en een vissersfamilie. De adellijke familie is echter arm en ze zijn op zoek naar een rijke familie met een zoon, die hun dochter kan trouwen, zodat ze weer rijk zijn. De vissersfamilie is zeer rijk en wil graag van adel zijn, zodat ze niet meer bij het gewone volk behoren. Zij willen hun zoon laten trouwen met een dame van adel. Door hun dochter en zoon met elkaar te laten trouwen, kunnen beide wensen in vervulling gaan. Echter gaat niets zoals gepland.....

Het verhaal van “Het Bruidslijk” zal niet alleen verteld worden door een verteller, maar ook door de speciaal uitgekozen muziek die het jeugdorkest speelt, ondersteund met videobeelden. Maandenlang hebben de dirigent, de jeugdcommissie en een lid van het productieteam van het “Lord of the Rings”-concert, dat afgelopen mei plaats vond, gewerkt aan dit halloweenconcert om het verhaal, de beelden en de muziekwerken tot één groot geheel om te “toveren”. Het resultaat mag u zeker niet missen.

Het Halloweenconcert vindt plaats op zondag 28 oktober om 16:00 uur in ‘t Patronaat aan de Ursulastraat 232 in Kerkrade. Het verhaal en de beelden zijn geschikt voor jong en oud. Kinderen (en natuurlijk ook ouders, opa’s en oma’s) mogen verkleed komen. De entree is vrije gave.


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2012 »
Bekijk alle nieuwsberichten van Oktober 2012 »