Harmonie St.Aemiliaan uit Bleijerheide vertrekt vrijdag 5 oktober met twee touringcars in alle vroegte voor een concertreis naar Oberharmersbach (Schwarzwald) in Duitsland. In totaal 125 personen zullen aan deze reis deelnemen. Aldaar zijn ze op bezoek bij hun muziekvrienden van de “Miliz und Trachtenkapelle Oberharmersbach”. Met deze concertreis wordt 20 jarige vriendschap bevestigd en verstevigd. Reeds 4 keer namen de Oberharmersbacher muzikanten deel aan het WMC te Kerkrade en vonden dan steeds onderdak bij de Aemiliaanfamilie. Deelname aan het WMC 2013 wordt door hen voorbereid.

Reeds in 1994 en 2002 was St Aemiliaan in Oberharmersbach te gast en werden succesvolle concerten gegeven. Ook nu zal op zaterdag 6 oktober in de Reichstalhalle geconcerteerd worden en wel door beide harmonieën. St Aemiliaan zal onder leiding van hun dirigent Loek Smeijsters een gevarieerd programma met o.a. de Rienzi ouverture van Wagner, Begegnungen (werk voor 4 alphoorns en orkest), T-Bone concert (concert voor trombone en orkest met solist Harry Ries) en Medley van Nena ten gehore brengen. Afsluitend zal samen de Miliz und Trachtenkapelle een toegift worden gespeeld.

Naast het muzikale gedeelte van deze reis is er ook plaats voor educatie en ontspanning met excursies naar Freudenstadt en Straatsburg en een bezoek aan Duitslands grootste attractiepark het themapark Europapark met meer dan 100 attracties en spectaculaire shows, 11 achtbanen en 14 Europese themagebieden.

Op maandag 8 oktober wordt de terugreis wederom aanvaard. Halverwege is er nog een afscheidsdiner in de Historische stad Worms en men verwacht dan weer rond 17.00 uur in Bleijerheide te arriveren.


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2012 »
Bekijk alle nieuwsberichten van September 2012 »