BLEIJERHEIDE - Maanden is met hart en ziel gewerkt aan de voorbereiding en volgens André Coumans, voorzitter van harmonie St. Aemiliaan, zijn inmiddels alle puzzelstukies op de juiste plaats gelegd. “Onze Lord of the Ring staat fier overeind”, concludeert hij nadat zondag aan een laatste ‘feinschliff’ van de bijzondere productie is gewerkt.
“Nu gaan we met man en macht aan de slag met de inrichting van de zaal, zodat ook het visuele aspect helemaal klopt. Al met al was het een enorme uitdaging om deze klus geheel in eigen regie te klaren, maar nu we aan de vooravond van de twee concerten staan heb ik er een meer dan goed gevoel bij. Ik verwacht dat zowel het publiek als de uitvoerenden met volle teugen gaan genieten.”
Zoals De Trompetter / Zuid Limburger eerder al berichtte treedt de Bleijerheidse harmonie St. Aemiliaan zaterdag en zondag in ‘t Patronaat aan de Bleijerheidse Ursulastraat voor het voetlicht met een, zo wordt beloofd, ‘zeer speciale vertolking van Johan de Meij's The Lord of Rings’. Dit muzikale meesterwerk geeft in vijf delen een indruk van wat de schrijver Tolkien met dit bekende boek bedoelde. Het originele verhaal zal in een ingekorte versie in het Kerkraads dialect door Arno Deckers verteld worden. Hij doet dit in de persoon van Gandalf, zowel tijdens het musiceren als ook tussen de muziekfragmenten door. Hierbij wordt de magiër ondersteund door passende geluidseffecten. Tijdens de uitvoering worden op een groot beeldscherm beelden getoond uit de speelfilm Lord of the Rings en worden mede door lichtspel en rook de donkere mysterieuze sferen gecreëerd. Hiernaast spelen de aankleding van de zaal en enkele figuranten uit de film nog een belangrijke rol. Voor de pauze worden drie werken gespeeld die passen in sfeer van het geheel, te weten Tsaar Boris ouverture, Rushmore en Romeo en Julia. De muzikale leiding is in handen van dirigent Loek Smeijsters. “Met het project The Lord of the Rings gedenkt harmonie St. Aemiliaan Jos Buck, de beschermheer die ons in december plotseling is ontvallen”, laat voorzitter
André Coumans nog weten. Lord of the Rings wordt vertolkt in Patronaat aan de Ursulastraat 232. Zaterdag — nota bene uitverkocht - is aanvang om 20.00 uur, terwijl het spektakelstuk zondag om 15.00 uur begint. Voor het concert van zondag zijn nog enige plaatsbewijzen beschikbaar. De entreeprijs is op 12,50 euro bepaald. In de voorverkoop zijn kaarten te verkrijgen bij Buck Office en sigarenhandel Fuchs. 

UIt: De Trompetter / Zuid Limburger (2 mei 2012)


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2012 »
Bekijk alle nieuwsberichten van Mei 2012 »