Harmonie St. Aemiliaan uit Bleijerheide treedt op 5 en 6 mei voor het voetlicht met een zeer speciale vertolking van Johan de Meij's compositie van The Lord of the Rings. Dit muzikale meesterwerk geeft in vijf delen een indruk van wat de schrijver Tolkien met dit bekende boek bedoelde.
Het originele verhaal zal in ingekorte versie in het Limburgs dialect door de bekende toneelspeler Arno Deckers verteld worden. Hij doet dit in de persoon van Gandalf zowel tijdens het musiceren als ook tussen de muziekfragmenten door. Hierbij wordt “Gandalf” ondersteund door passende geluidseffecten die doen vermoeden dat je zelf in het verhaal aanwezig bent.
Tijdens de uitvoering worden op een groot beeldscherm beelden getoond uit de Lord of the Rings film en worden mede door lichtspel en rook de donkere mysterieuze sferen gecreëerd. Hiernaast spelen de aankleding van de zaal en enkele figuranten uit de film ook nog een belangrijke rol. 
Voor de pauze worden drie werken gespeeld die passen in sfeer van het geheel:

  • Tsaar Boris ouverture
  • Rushmore
  • Romeo en Julia. 

De muzikale leiding is in handen van dirigent Loek Smeijsters.

In het project The Lord of the Rings gedenkt harmonie St.Aemiliaan Jos Buck, de beschermheer van de harmonie die in december zo plotseling is overleden. In hem verloor harmonie St. Aemiliaan een toegewijde beschermheer en zeer goede vriend.

Het geheel speelt zich af op zaterdag 5 mei 20.00 uur en op zondag 6 mei 15.00 uur in de grote zaal van ’t Patronaat aan de Ursulastraat 232 te Kerkrade, Bleijerheide. Entree: € 12.50
Kaartverkoop bij leden van St. Aemiliaan, Buck Office Kerkrade centrum en kantoor en sigarenhandel Fuchs te Bleijerheide.

 


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2012 »
Bekijk alle nieuwsberichten van April 2012 »