Zondag 22 januari benoemde de ledenvergadering Loek Smeijsters tot nieuwe dirigent.
Na het vertrek van Dirk de Caluwe nam Loek Smeijsters het stokje over als interim dirigent. In zijn interim-periode bewees Loek Smeijsters zijn kwaliteiten als dirigent met o.a. het succesvolle optreden tijdens het kerstconcert. De keuze voor hem als vaste dirigent lag dus in de lijn der verwachtingen.

Voorzitter André Coumans overhandigt Loek Smeijsters zijn contract.

Loek Smeijsters, geboren in Bocholtz in 1968, kwam in 1979 als klarinettist bij de Koninklijke Philharmonie. Als Es-klarinettist is hij lange tijd actief geweest bij het Nationaal Jeugdorkest, waarmee hij aan diverse tournees in Europa, Amerika en Japan heeft deelgenomen. Daarnaast heeft hij deel uitgemaakt van het Amsterdams Blazers Collectief.

Als dirigent heeft hij met diverse Hafa orkesten gewerkt, o.a. in Swalmen, Hegelsom, Vijlen en de Groenstraat. Hij is geen onbekende binnen de Aemiliaangelederen. Meer dan 15 jaar heeft hij gewerkt als 2e dirigent bij harmonie St. Aemiliaan, in eerste instantie met dirigent Pieter Jansen en later met Sef Suilen, die hem voor die functie ook naar Heel haalde. Met harmonie St. Aemiliaan heeft hij als klarinettist aan diverse concoursen deelgenomen.

Tijdens de ledenvergadering van afgelopen zondag werd tevens Hans Wolfs, hoornist bij harmonie St. Aemiliaan, benoemd tot onderdirigent. Hiermee heeft de muzikale leiding van de harmonie weer een volledige bezetting.


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2012 »
Bekijk alle nieuwsberichten van Januari 2012 »