Kerstwensen 2012

Kerstconcert 2012

In de donkere dagen voor kerstmis tracht Harmonie St. Aemiliaan met haar kerstconcert onder het motto “Weihnachten in den Bergen” licht te brengen in de harten van vele muziekliefhebbers. Ons verenigingslokaal het Patronaat is met daarin grote sneeuwbedekte dennenbomen in kerstsfeer gebracht en zal in combinatie met de warme klanken van het orkest uw ogen en oren verwennen.

Lees meer >

Najaarsconcert 2012

Met het vallen van de bladeren is de tijd rijp voor binnenactiviteiten. Daartoe organiseert harmonie St. Aemiliaan een najaarsconcert op zaterdag 17 november in ’t Patronaat te Bleijerheide-Kerkrade.

Lees meer >

Patroonsfeest Harmonie St. Aemiliaan

Op 2 en 3 november vierde Harmonie St.Aemiliaan haar jaarlijkse patroonsfeest. Op vrijdag was er volgens traditie een grote dropping en op zaterdag luisterde de harmonie om 18.00 uur de eucharistieviering op, in de Antonius van Paduakerk te Bleijerheide.

Wij zijn verheugd dit jaar een tweetal jubilarissen te kunnen huldigen: Nic Hanssen en Hein Schaefer, beiden 60 jaar lid.

Lees meer >

Halloweenconcert

Op zondag 28 oktober zal in ‘t Patronaat te Bleijerheide iets bijzonders plaats vinden. Ter voorbereiding op halloween zal het jeugdorkest van harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide onder leiding van dirigent Jo Wetzelaer het verhaal van “Het Bruidslijk” ten gehore brengen.

Lees meer >

Het najaars- en winterprogramma

Nu iedereen weer is bijgekomen van de concertreis (zie hier de persberichten uit Oberharmersbach), kunnen we gaan werken aan het programma voor het najaar. Op 2 en 3 november zal het aemiliaansfeest plaatsvinden. Dit jaar is er weer een dropping (2 november) en zoals gebruikelijk de kerkmis en feestavond (3 november). Op zaterdag 17 november zal harmonie St. Aemiliaan samen met harmonie St. Gerardus Heksenberg het najaarsconcert verzorgen in verenigingslokaal 't Patronaat.

Lees meer >

Djembé Workshop

Naast de gebruikelijke muziek voor het jeugdorkest waarbij alle leden altijd op hun eigen instrument spelen, wil de Jeugdcommissie onze jeugdorkestleden kennis laten maken met een heel ander instrument. In het kader hiervan organiseert de Jeugdcommissie op vrijdag 28 september 2012 een Djembé Workshop. Deze workshop vindt plaats in ’t Patronaat te Bleijerheide en zal gegeven worden door Henk Mennens, slagwerkleraar van de SMK.

Lees meer >

Harmonie St.Aemiliaan op concertreis

Harmonie St.Aemiliaan uit Bleijerheide vertrekt vrijdag 5 oktober met twee touringcars in alle vroegte voor een concertreis naar Oberharmersbach (Schwarzwald) in Duitsland. In totaal 125 personen zullen aan deze reis deelnemen. Aldaar zijn ze op bezoek bij hun muziekvrienden van de “Miliz und Trachtenkapelle Oberharmersbach”. Met deze concertreis wordt 20 jarige vriendschap bevestigd en verstevigd. Reeds 4 keer namen de Oberharmersbacher muzikanten deel aan het WMC te Kerkrade en vonden dan steeds onderdak bij de Aemiliaanfamilie. Deelname aan het WMC 2013 wordt door hen voorbereid.

Lees meer >

Klinkend Perspectief 2012

Bekijk hier het fotoalbum van Klinkend Perspectief, dat plaats vond op vrijdag 8 juni 2012

Rhythm Factory in het Patronaat

Voor de tweede keer zal in het Patronaat te Bleijerheide het slagwerkfestival ‘Rhythm
Factory’ worden georganiseerd door de drumband van harmonie St. Aemiliaan.

Lees meer >

Zaterdag LOTR-Concert uitverkocht

Ons Lord of the Rings-concert is op zaterdag 5 mei uitverkocht. Er zijn wel nog (enkele) kaarten verkrijgbaar voor onze matinee-voorstelling op zondag 6 mei om 15:00u. Kaarten voor deze voostelling zijn te verkrijgen bij Buck Office en sigarenhandel Fuchs of bij onze leden.
Mis dit unieke concert niet.

Lees meer >

Aemiliaan zet in op magie

BLEIJERHEIDE - Maanden is met hart en ziel gewerkt aan de voorbereiding en volgens André Coumans, voorzitter van harmonie St. Aemiliaan, zijn inmiddels alle puzzelstukies op de juiste plaats gelegd. “Onze Lord of the Ring staat fier overeind”, concludeert hij nadat zondag aan een laatste ‘feinschliff’ van de bijzondere productie is gewerkt.

Lees meer >

"Lord Of The Rings"-Concert [update]

Harmonie St. Aemiliaan uit Bleijerheide treedt op 5 en 6 mei voor het voetlicht met een zeer speciale vertolking van Johan de Meij's compositie van The Lord of the Rings. Dit muzikale meesterwerk geeft in vijf delen een indruk van wat de schrijver Tolkien met dit bekende boek bedoelde.
Het originele verhaal zal in ingekorte versie in het Limburgs dialect door de bekende toneelspeler Arno Deckers verteld worden. Hij doet dit in de persoon van Gandalf zowel tijdens het musiceren als ook tussen de muziekfragmenten door. Hierbij wordt “Gandalf” ondersteund door passende geluidseffecten die doen vermoeden dat je zelf in het verhaal aanwezig bent.

Lees meer >

Tirolerparty 31 maart

Tirolerparty Harmonie St. Aemiliaan - 31 maart 2012Trek je tirolerbroek of dirndle aan en kom op 31 maart 2012 naar dit themafeest dat zal plaatsvinden in ’t Patronaat, te Bleijerheide!

Deze avond zal ’t Patronaat helemaal omgetoverd zijn in Tiroolse sfeer. Bierpullen, schnapsjes, een spectaculaire bobsleebaan en nog veel meer leuke bezigheden maken deze avond tot een perfect feest voor jong en oud en alle vrienden, familie en bekenden van harmonie St. Aemiliaan!

Aanvang: 20.30 uur in ’t Patronaat (Ursulastraat 232, Kerkrade)
Entree: €3.00
Muziek: DJ WIM FRIJNS 

Lees meer >

Foto's Carnavalsrevue

Bekijk hier de foto's van de carnavalsrevue 2012. Tijdens deze avond werd Jo III (Wetzelaer) uitgeroepen tot prins van de harmonie.

Loek Smeijsters nieuwe dirigent Harmonie St. Aemiliaan

Zondag 22 januari benoemde de ledenvergadering Loek Smeijsters tot nieuwe dirigent.
Na het vertrek van Dirk de Caluwe nam Loek Smeijsters het stokje over als interim dirigent. In zijn interim-periode bewees Loek Smeijsters zijn kwaliteiten als dirigent met o.a. het succesvolle optreden tijdens het kerstconcert. De keuze voor hem als vaste dirigent lag dus in de lijn der verwachtingen.

Lees meer >

Carnavalsrevue Harmonie Sint Aemiliaan

Op vrijdag 10 februari a.s. organiseert Harmonie Sint Aemiliaan wederom haar carnavalsrevue.

Aan deze revue zullen artiesten uit zowel binnenland als buitenland hun medewerking verlenen.

Enkele bekende namen zijn: Gilbert Petit, de Martino's en Stadtgarde Herzogenrath. Tevens zullen er zoals elk jaar ook schitterende optredens uit de eigen geledingen zijn en als klap op de vuurpijl een verrassings act welke deze avond wederom tot een onvergetelijke avond zal verheffen.

Lees meer >

Roderlandtoernooi 2012

Harmonie St. Aemiliaan organiseert in 21 en 22 april 2012 de 27e editie van het Roderlandtoernooi. Het solistenconcours vindt plaats in het verenigingslokaal ’t Patronaat, Ursulastraat 232 te Kerkrade. De organisatie hoopt, net als bij de voorafgaande edities van het toernooi, weer solisten van diverse niveaus van veel verenigingen te mogen begroeten.

Lees hier alle informatie over het roderlandtoernooi