De Bleijerheidse harmonie St. Aemiliaan organiseert op 16 en 17 april 2011 de 26e editie van het Roderlandtoernooi. Het toernooi vindt plaats in het geheel vernieuwde verenigingslokaal ’t Patronaat, Ursulastraat 232 te Bleijerheide. Op zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur (tot +/- 20.00 uur) begroeten we ruim 125 solisten uit de gehele provincie Limburg. Deelnemers kunnen uitkomen in de categorie jeugd (t/m 12 jaar)
en de 1e t/m de 5e divisie.
De juryleden zijn de heren Ad Lamerigts en Hub Pittie. De pianiste voor de begeleiding van de solisten is mevrouw Gaby Devies.
Het Roderlandtoernooi is net als in het afgelopen jaar een van de voorrondes van de LBM Finale Jonge Solisten. Degenen die het hoogste scoren kunnen een uitnodiging ontvangen voor deelname aan de LBM Finale Jonge Solisten.
Werkgroep Projecten, onder leiding van Luc Wiertz, werkt reeds weken aan het doen slagen van dit toernooi. Tijdens de twee dagen is deze werkgroep, gesteund door veel mensen uit de diverse harmoniegeledingen, in de weer opdat de solisten optimaal kunnen presteren.
Op 8 april werd tijdens de voorspeelavond met het thema “Musical”, de voorbereiding, voor de eigen Aemiliaan-jeugd op het Roderlandtoernooi, afgesloten. Onze jeugdige solisten, het jeugdorkest onder leiding van Jo Wetzelaer, onze drumband en het Eurode Saxofoonkwartet verzorgden een zeer sfeervolle avond. De bedrijvige jeugdcommissie van de harmonie stond garant voor een puike organisatie.


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2011 »
Bekijk alle nieuwsberichten van April 2011 »