Op vrijdag 22 april a.s. organiseert de drumband van harmonie St. Aemiliaan een percussiefestival met de titel “Rhythm Factory”.
In ’t Patronaat van Bleijerheide, gelegen aan de Ursulastraat 232 in Kerkrade, vindt dit evenement voor de eerste keer plaats. De opzet van “Rhythm Factory” is om de bezoekers met zoveel mogelijk soorten “Rhythms” in aanraking te laten komen. Deze “Rhythms” komen uit verschillende “Factories” zoals een drumband, djèmbé-groep, slagwerkensembles en een band.

Zo zal de drumband van harmonie St. Aemiliaan o.l.v. Rutger Courtens spelen op containers, tonnen, afval en gestemd en ongestemd slagwerk. Zij laat horen dat een drumband niet alleen marsen speelt, maar ook concertwerken.

In samenwerking met de Stichting Muziekschool Kerkrade kan dit festival mogelijk uitgroeien tot een jaarlijks evenement. Een aantal groepen van de SMK neemt deel aan dit festival.
Het promotieslagwerkensemble van de SMK bestaat uit de meer ervaren slagwerkers die onder andere het werk Time Out als primeur uit zullen uitvoeren.

De djèmbé-groep van de muziekschool Kerkrade o.l.v. Henk Mennens bestaat uit gedreven muzikanten die vooral Afrikaans trommelen en dansen in hun repertoire hebben.

Het SMK junior-slagwerkensemble o.l.v. Ron Coolen bestaat uit voornamelijk jonge talentvolle slagwerkers die ervaring opdoen in het samenspelen in een percussieband. Het repertoire is specifiek op deze jonge groep afgestemd.

De band Cozzmozz zal de avond muzikaal afsluiten. Deze band uit Nederland en België speelt eigen nummers en covers. Ze bestaan nu al 6 jaar en de muzikanten zijn “multi-instrumentaal”.

Rhythm Factory start om 20.00 uur en de entree is vrij.


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2011 »
Bekijk alle nieuwsberichten van April 2011 »