Na een succesvolle koperpresentatie op 1 november jl. konden de kinderen van de groepen 4 en 5 op maandagmiddag 6 december kennismaken met de houten blaasinstrumenten.

Muziekjuf Ankie van basisschool Bleijerheide had de jongens en meisjes al veel verteld over deze groep instrumenten.

Ons kersvers bestuurslid Jan vertelde over de verschillende instrumentenfamilies.<br/>
De blokfluit, de dwarsfluit en de piccolo. Deze werden gepresenteerd door Jo, die na 25 jaar de fluit opnieuw ter hand nam.

De klarinetfamilie: Es, Bes en bas, waarbij Mariëlle en Joëlle de kinderen lieten ontdekken dat de klank lager werd, naarmate het instrument groter was.
De familie saxofoons werd gepresenteerd door Heinz en Jan. 4 soorten: Van Sopraan tot bariton saxofoon. Vooral deze laatste maakte indruk op de kinderen.
Tot slot werd ook nog kort gesproken over de dubbelrietinstrumenten: de hobo en de fagot.

Na deze korte introductie speelden het kwintet Jo, Joëlle, Jan, Heinz en Mariëlle “Oh Dennenboom” voor de kinderen. Daarna mochten de kinderen zelf proberen. Wederom was dat een feest! Zelfs de meester van groep 5 en juffrouw Ankie probeerden geluid uit de fagot te krijgen. Voorzitter André legde deze presentatie vast op de camera.

De kinderen verheugen zich al op de volgende presentatie. Deze zal plaatsvinden op 23 mei. Dan staat het slagwerk centraal.

Nogmaals hartelijk dank aan: Jo, Joëlle, Jan, Heinz, André en Mariëlle voor hun medewerking.

 

Foto's klinkend perspectief houtpresentatie


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2010 »
Bekijk alle nieuwsberichten van December 2010 »