“Het Klinkend Perspectief” is een project dat uitgevoerd wordt door een consulent van de muziekschool op 14 basisscholen in de regio Kerkrade - Landgraaf – Brunssum in samenwerking met de harmonie of fanfare uit de betreffende regio.
Ook basisschool Bleijerheide doet mee!

Concreet houdt het in dat alle leerlingen van de groepen 4 en 5 van de basisschool (ongeveer 8- / 9-jarigen) wekelijks muziekles krijgen van de consulent.

Het koperproject is het eerste project van dit schooljaar. De kinderen hebben op school tijdens de muzieklessen, 5 lessen gehad over koperen blaasinstrumenten. Ter afronding van dit project is het de bedoeling dat de kinderen ook “echt” in aanraking komen met koperblazers en koperen blaasinstrumenten. Afgelopen maandag, 1 november vond de afronding van het koperproject plaats, waarbij de leerlingen van groep 4 en 5 het Patronaat bezochten.

Allereerst liet men zien en horen dat je van een tuinslang, een mondstuk en een trechter een muziekinstrument kunt maken. Vervolgens werd kort iets verteld over de trompet, de hoorn, de bariton en de trombone.

Daarna gingen de leerlingen zelf muziek maken onder begeleiding van enkele harmonieleden, juffrouw Ankie (muziekconsulent van de muziekschool), meester Wiel en meester Erik. Een kakafonie van geluid klonk door de zaal van het Patronaat. Allemaal kleine talentjes die wellicht ooit de sterren van de hemel spelen bij onze vereniging.

Op maandagmorgen 6 december 2010 en 23 mei 2011 staan respectievelijk de houtpresentatie en slagwerkpresentatie gepland. Aan het einde van het schooljaar volgt er nog een afsluitende presentatie waar aan het jeugdorkest en alle kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool medewerking zullen verlenen.

Klik hier om een fotoreportage te bekijken


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2010 »
Bekijk alle nieuwsberichten van November 2010 »