Na 20 jaar voorzitterschap van de stichting Aemiliaan Evenementen en na vele jaren bestuurlijk politiek actief te zijn geweest wilde hij de uitdaging van het voorzitterschap van onze harmonie op zich nemen. Onder woorden van dank aan zijn voorganger en nu erevoorzitter Jo Mijnes, die volgens zijn mening hem een goed geleide en gezonde vereniging overdraagt, aanvaardde hij het voorzitterschap.

André Coumans, voormalig wethouder van de gemeente Kerkrade , koos na het beëindigen van zijn politieke loopbaan voor een bestaan in de luwte van het openbare leven. De dag van benoeming tot voorzitter van Harmonie St.Aemiliaan noemde hij een feestdag en naar zijn zeggen voelde het zeer goed om deze toch zware taak van Jo Mijnes over te nemen. Tijdens het koffieconcert, op die betreffende zondagmiddag 11 april en daarbij zijn eerste officiële optreden mocht hij vele warme reacties van leden en bezoekers in ontvangst nemen, waaronder ook van federatievoorzitter Toon Peerboom.

André is van mening dat bij de Harmonie St.Aemiliaan alles goed geregeld is en dat hij zo gezegd zo op een rijdende trein kan springen. Hij verwacht dan ook niet dat er onder zijn leiding ingrijpende veranderingen aanstaande zijn.

Uit bovenstaande blijkt dan ook dat zowel Harmonie St.Aemiliaan als ook André Coumans zeer blij en ingenomen zijn met deze nieuwe verbintenis.

Bekijk hier ook een krantenartikel over de benoeming van André Coumans tot voorzitter.


Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2010 »
Bekijk alle nieuwsberichten van April 2010 »