Kerstconcert 2011

Zaterdag 18 december organiseert harmonie St. Aemiliaan weer een kerstconcert in 't Patronaat in Bleijerheide. 

Lees meer >

Klinkend perspectief houtpresentatie

Na een succesvolle koperpresentatie op 1 november jl. konden de kinderen van de groepen 4 en 5 op maandagmiddag 6 december kennismaken met de houten blaasinstrumenten.

Lees meer >

"A maai, het was een schoon concert"

BEUNINGEN - Op uitnodiging van fanfare Kunst & Volharding kwam harmonie St. Aemiliaan uit Kerkrade zaterdag 20 november naar Beuningen voor een concert.

Lees meer >

"Top Harmonie-Orkest St. Aemiliaan uit Kerkrade te gast bij Muziekvereniging K&V in Beuningen"

BEUNINGEN - Op uitnodiging van fanfare Kunst & Volharding komt harmonie St. Aemiliaan uit Kerkrade zaterdag 20 november naar SCC De Lèghe Polder, Schoolstraat in Beuningen.

Aanvang van Autumn Break, herfstconcert is 19.30 uur; zaal open vanaf 19.00uur en gratis entree voor iedereen.

Lees meer >

Patroonsfeest Harmonie St.Aemiliaan

Op 12 en 13 november viert Harmonie St.Aemiliaan haar jaarlijks patroonsfeest. Op vrijdag is er volgens traditie weer een grote dropping en op zaterdag luistert de harmonie om 18.00 uur de eucharistieviering op in de kerk van Bleijerheide.

Lees meer >

Klinkend perspectief koperpresentatie

“Het Klinkend Perspectief” is een project dat uitgevoerd wordt door een consulent van de muziekschool op 14 basisscholen in de regio Kerkrade - Landgraaf – Brunssum in samenwerking met de harmonie of fanfare uit de betreffende regio.

Lees meer >

Dropping Sint Aemiliaan op 12 november

Op 13 november viert de harmonie St. Aemiliaan haar patroonsfeest. Reeds jarenlang is het traditie om de dag voorafgaand een dropping te organiseren. Zo ook weer dit jaar en nu met een geheel nieuwe opzet.

Download het inschrijfformulier

Lees meer >

Oude uniformen goed terecht gekomen in Roemenië

Vandaag kregen wij een dankbrief toegezonden van dhr. Poque, over het feit dat men daar erg gelukkig en trots is op de oude uniformen van St. Aemiliaan.

Lees meer >

Foto's tuinfeest en bouwerwei concert

De laatste activiteiten voor de verenigingsvakantie waren onder andere het tuinfeest en het bouwerweiconcert. Klik hier om de foto's te bekijken.

Lees meer >

Nieuwe enthousiaste blokfluitleerlingen

Dit voorjaar heeft het jeugdorkest een circusconcert voorbereid waarvan de leerlingen van basisschool Bleijerheide en openbare basisschool de Schatkist de presentatie medio april bezochten.

Lees meer >

Dirk de Caluwe nieuwe dirigent Harmonie St. Aemiliaan

In Dirk de Caluwe heeft de harmonie een persoon gevonden die zowel in muzikaal als sociaal opzicht past bij harmonie St. Aemiliaan. Na een eerste proefrepetitie op 2 mei jongstleden werden op 5 juni jl. met hem verdere afspraken gemaakt over de invulling van het dirigentschap. Met name op het gebied van muzikale doelstellingen, diversiteit in muziekbeleid en jeugdopleiding wordt in de toekomst de nadruk gelegd.

Lees meer >

Repertoire & concertplanning

Het repertoire op de harmonieorkest pagina is vernieuwd. Klik hier om het huidige repertoire te bekijken.

Daarnaast wordt vanaf nu een stukje over concertplanning bijgehouden op deze website. Hier kunt u lezen met welke projecten harmonie Sint Aemiliaan zich de komende jaren bezig zal houden. Klik hier om door te gaan naar concerplanning.

Nieuwe website voor St. Aemiliaan

Vanaf 15 mei 2010 is er de nieuwe website voor harmonie Sint Aemiliaan!

Wij bedanken iedereen die heeft meegewerkt.
Namens Harry Thoren, Floris Courtens en Ludo Bloemen

Lees meer >

Hollywoodparty

De jeugdcommissie organiseert op vrijdag 21 mei een spetterende Hollywoodparty in 't Patronaat in Bleijerheide. Het is niet zomaar een party, maar een heel speciale party die niemand mag missen. 

Lees meer >

André Coumans nieuwe voorzitter

Op zondag 11 april 2010 werd André Coumans door de leden van de Harmonie St. Aemiliaan gekozen tot voorzitter.

Lees meer >

Klankstad Kerkrade huldigt Harmonie/Fanfare jubilarissen


Lees meer >

Het Circus komt......

Vrijdag 16 april zal in het teken staan van het circus.  Tijdens de voorstellingen zult u de harmonie van een hele andere kant te zien krijgen.
Om 12:00u en 13:00u zullen de eerste twee voorstellingen van het circus plaats vinden in het kader van de ledenwerving van St. Aemiliaan. De leden van de blokfluitgroep en het jeugdorkest zullen samen met enkele leden van het "grote" orkest een gevarieerd programma ten tonele brengen. Hierbij zullen zij niet alleen traditioneel spelen op hun instrument, maar zult u ze ook in een andere rol kunnen bewonderen. Welke dit is, verklappen we nog niet....
Om 19:00u zal de circustent voor de laatste keer zijn deuren openen. Dit keer voor de gehele harmoniefamilie. De voorstelling zal worden aangevuld met speciaal geselecteerde solisten en ensembles uit de eigen gelederen van de harmonie.

De presentatie zal in handen liggen van een echte circusdirecteur, die koste nog moeite heeft gespaard om zijn hele circus naar Bleijerheide te verplaatsen. De circustent zal in de zaal van het gemeenschapshuis 't Patronaat aan de Ursulastraat in Kerkrade, staan.

Houd deze site in de gaten voor meer nieuws over het circus.
 

Lees meer >

Jo Mijnes Erevoorzitter

Bij zijn afscheid als voorzitter van St.Aemiliaan is Jo Mijnes door de harmonie benoemd tot erevoorzitter. Dit gebeurde tijdens de algemene jaarvergadering op zondag 7 maart.

Lees meer >

Josef Suilen vertrekt bij St.Aemiliaan

Afgelopen zondag heeft Josef Suilen op emotionele wijze te kennen gegeven dat hij helaas zijn 22 jarige verbintenis bij Harmonie St. Aemiliaan moet beëindigen.

Lees meer >