Sinterklaas teleurgesteld over repertoire jeugdorkest

Vrijdag 4 december was er, net zo als elke vrijdagavond, een repetitie van het jeugdorkest. Rond 20.00uur werd de repetitie onderbroken door de komst van een ontevreden kijkende Sinterklaas met twee pieten.

Sinterklaas kwam de zaal binnen en vertelde dat hij toevallig door de Nullanderstraat liep en muziek hoorde. In eerste instantie stemde hem dit vrolijk, maar toen hij binnen was en dichter bij de zaal kwam, bemerkte hij dat er nota bene op de dag voor pakjesavond door het jeugdorkest van Bleijerheide alleen kerstmuziek werd gespeeld. Dit kon de Sint echt niet begrijpen.
Gelukkig kon Robin de Sint uitleggen dat we ons aan het oefenen waren voor het optreden van kerstavond in de kerk, maar ook hij moest toegeven dat er inderdaad geen enkel sinterklaasliedje op ons repertoire stond.

Sinterklaas teleurgesteld over repertoire jeugdorkest

Sint vertelde dat hij zelf ook over een pietenorkest beschikte, maar dat veel instrumenten door omstandigheden stuk waren geraakt en zijn orkest op het moment niet kon musiceren. Sint liet een filmpje zien, waarbij hij muziekwinkel Hanssen bezocht met de kapotte instrumenten. Een aardige verkoper (Harry Thoren) moest helaas concluderen dat het niet haalbaar was om de instrumenten van de Sint te repareren. Hij adviseerde de Sint om nieuwe instrumenten aan te schaffen. Nadat Sint en Piet 17 nieuwe instrumenten hadden uitgezocht en verkoper Harry de rekening had opgemaakt kon de koop uiteindelijk toch niet doorgaan omdat de verkoper niet kon accepteren dat de Sint met pepernoten wilde betalen.

Ook Gilian wilde zijn bariton niet inruilen voor een pepernoot. Peter Hermans deed betere zaken met de Sint. Hij vroeg voor zijn trombone een grote pepernoot en heeft wel een deal kunnen sluiten.

Sinterklaas teleurgesteld over repertoire jeugdorkest
Eva Marie werd tot drie keer toe persoonlijk uitgenodigd om een praatje te maken met de Sint.

Toch wilde de Sint graag Sinterklaasmuziek horen. Hij had de muziek bij zich. De Sint keek tijdens de klanken van Sinterklaas Kapoentje al een stuk vrolijker. Ouders die binnen kwamen en niet goed genoeg meezongen werden hierop aangesproken. Zie ginds komt de stoomboot vond hij minder goed klinken. Sint nam de dirigeerstok over en legde uit dat er op weg van Spanje naar Nederland vaak noodweer is met onweer, storm en hagel. Onze muziek klonk volgens hem alsof er een klein bootje bij rustig weer over zee kabbelde. De slagwerkers werden flink aan het werk gezet om donderslagen en flinke hagelbuien te creëren en vervolgens dirigeerde Sint het lied "zie ginds komt de stoomboot".

Sinterklaas teleurgesteld over repertoire jeugdorkest

Sint was uiteindelijk erg tevreden over de kwaliteit van ons jeugdorkest. Hij was er van overtuigd dat wij dit laatste lied best op 24 december als openingslied in de kerk zouden kunnen spelen.

Met Dag Sinterklaasje nam het jeugdorkest afscheid van de Sint en zijn Pieten.

Lees meer >

Geen Kerstconcert in Bleijerheide

Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide, Gemengd zangkoor Con Amore en Mandolineorkest Napoli moeten helaas na 31 succesvolle kerstconcerten afzien van een kerstconcert in de St. Antonius van Paduakerk.

De afmetingen van het nieuwe met beelden omlijste altaar en hoofdaltaar zijn zo breed en hoog geworden dat er met name voor de harmonie geen ruimte is om in concertopstelling te musiceren. Bij het maken van de plannen voor het nieuwe altaar heeft niemand zich gerealiseerd dat dit het einde van de sfeervolle kerstconcerten in de kerk van Bleijerheide zou kunnen betekenen. De drie verenigingen vinden het jammer dat deze jarenlange traditie verloren gaat en beraden zich het komend jaar om op zoek te gaan naar andere alternatieven.

De kerstconcerten in verzorgingstehuis Vroenhof door harmonie St.Aemiliaan en Con Amore zullen uiteraard wel doorgang vinden.

Lees meer >