Op 27 en 28 november viert Harmonie St.Aemiliaan haar jaarlijks patroonsfeest. Traditioneel beginnen we het patroonfeest op vrijdag met een dropping. Op zaterdag luistert de harmonie om 18.00 uur de eucharistieviering op in de kerk van Bleijerheide. Door de verbouwing van het Patronaat zal het gezelschap na de mis naar café Nulland vertrekken, om aldaar eerst de jubilarissen intern te huldigen.
Van 20.00 tot 20.45 uur krijgen de jubilarissen een receptie aangeboden, die ieder de gelegenheid biedt om hen met het jubileum te feliciteren. Aansluitend volgt er dan zoals gebruikelijk een gezellige feestavond.

jubilarissen 2009
Foto Jo Pöttgens
Jubilarissen van links naar rechts:

Jo Kemmerling is 40 jaar lid van harmonie St.Aemiliaan. Hij is als 10 jarige begonnen op de klarinet en is later overgestapt op zijn huidige instrument basklarinet. Tevens was Jo jarenlang lid van de werkgroep feesten, de Familiaan en de muziekcommissie. Tegenwoordig maakt Jo als kalligrafist oorkondes voor de harmonie. Zijn stem zal voor velen niet onbekend in de oren klinken, want als speaker spreekt hij menig concerten en evenement aan elkaar vast. Misschien is hij nog het bekendst als president van de carnavalsrevue van Harmonie St.Aemiliaan. Helaas heeft hij het stokje enkele jaren geleden overgedragen aan Jo Voncken. Tot slot was hij was ook enkele jaren actief als bestuurslid.

Bart Schäfer startte 40 jaar geleden met dwarsfluit in de Bleijerheidse vereniging. Hij volgde muziekles op de muziekschool Kerkrade en behaalde daar zijn HaFa diploma. In 1979 ging hij fluit studeren aan het Brabants Conservatorium. Door persoonlijke omstandigheden was hij echter genoodzaakt om deze studie na een jaar af te breken. Dit bood hem wel de gelegenheid om in 1980 te beginnen als dirigent van het jongerenkoor Viresco. In 1991 nam Bart als dirigent afscheid van dit koor. Van 1985 tot 1987 volgde hij HaFa-directie bij wijlen Piet Stalmeier.
Vanaf 1987 tot heden is hij tweede dirigent van Harmonie St.Aemiliaan, gedurende dezelfde tijd is hij ook voorzitter van de muziekcommissie In de periode 1992-2007 heeft hij als voorzitter van het productieteam aan de wieg gestaan van bijzondere concerten zoals het Concert à la Carte en Rònkweg.
Door de jaren heen heeft hij meerdere dwarsfluitleerlingen opgeleid. Met enkele andere initiatiefnemers heeft Bart ook aan de wieg gestaan bij de oprichting van het jeugdorkest van St.Aemiliaan en hij is ook dirigent geweest van het leerlingenorkest.
De liefde voor muziek ging ook in deze periode verder dan alleen harmonie St. Aemiliaan. Zo was Bart bijvoorbeeld interim dirigent bij Harmonie St. Gerardus- Heksenberg en Harmonie St.Gregorius Haanrade.

Martin Herberichs is 25 jaar lid. Hij is zijn harmonieloopbaan begonnen als bespeler van de grote trom in de drumband. Jarenlang is hij lid geweest van het bestuur, waar hij de belangen van de drumband behartigde. Nadat hij de stok van de grote trom had doorgegeven, is hij nog jaren tambour-maître van de harmonie geweest.
In de afgelopen 25 jaar heeft hij actief in diverse commissies en werkgroepen gezeten. Nog steeds kan er tijdens feesten, concerten en andere activiteiten altijd een beroep op hem gedaan worden.
Ook draagt hij bij marsoptredens het vaandel en zorgt hij er voor dat het vaandel bij concerten altijd aanwezig is.

Martin Prevo is 25 jaar muzikant. Hij is in 1984 als klarinettist bij Harmonie St. Cecilia Eijgelshoven begonnen. Vanaf 1995 speelde hij als basklarinettist is hij Harmonie St. Michael ’ Eikske Landgraaf. Later is hij overgestapt op tenor saxofoon. In januari 2000 is hij lid van Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide als saxofonist.

Rob Kebeck is op zijn negende jaar begonnen als trompettist bij Harmonie St.Aemiliaan en werd opgeleid door wijlen Joep Quadflieg en door de Kerkraadse muziekschool. Rob is nu 25 jaar lid van de Bleijerheidse harmonie. Tevens was hij ook jaren lid van Herzogenrather Kapelle Strass.

12.5 jaar lid zijn de volgende leden:
Dave Eijkenboom (trompet), Chantal Nitsche (klarinet) Charlotte Wetzels (klarinet) en Lonnie Volavsek (bestuurslid).
Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2009 »
Bekijk alle nieuwsberichten van November 2009 »