De renovatie van het gemeenschapshuis Patronaat in Bleijerheide is in volle gang.

Onlangs werd het officiële startschot gegeven. Wethouder Ralf Krewinkel en het stichtingsbestuur van het Patronaat hebben de eerste sloophandelingen verricht.
De totale verbouwing kost ruim 650.000 euro en is als alles volgens planning verloopt eind 2009 afgerond.
Het pand krijgt een nieuwe geluidsisolatie en de kozijnen en de beglazing worden gedeeltelijk vervangen zodat het gemeenschapshuis aan de eisen van de huidige tijd voldoet.

Renovatie Patronaat van start

Andere werkzaamheden die op de planning staan, zijn onder meer het vernieuwen van plafonds en vloeren, het renoveren van de toiletgroepen en het plaatsen van een mindervalidentoilet. Om de zaalcapaciteit te verhogen en de ruimte flexibeler te maken, wordt het podium gesloopt.
Wethouder Ralf Krewinkel is nauw betrokken bij de verbouwing:"We hebben de afgelopen periode in goed overleg met het stichtingsbestuur en de gebruikers afgesproken wat we in het Patronaat gaan verbouwen. Daar waar mogelijk is rekening gehouden met hun wensen. Deze grondige aanpak onderstreept dat investeren in gemeenschapshuizen niet alleen geld beschikbaar stellen voor stenen is, maar dat we sociaal investeren in de mensen en wijken."

Kwaliteitsimpuls
Na het Sjtaater Hoes is het Patronaat het tweede gemeenschapshuis in het Plan van aanpak Gemeenschapshuizen "Sociaal investeren in mensen en wijken" dat grootschalig wordt gerenoveerd. Voor de uitvoering van dit plan stelde de gemeenteraad vorig jaar totaal een bedrag van 5,4 miljoen euro beschikbaar.

Bron: Weekblad Parkstad - Woensdag 19 augustus 2009
Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2009 »
Bekijk alle nieuwsberichten van September 2009 »