0prichters WMC In Concert De oorsprong van het WMC ligt in 1949. Twee harmonieorkesten te weten Harmonie St.Pancratius Nulland en Harmonie St.Aemiliaan Bleijerheide uit het mijnstadje Kerkrade nodigen een Engelse mijnwerkersbrassband uit Yorkshire uit voor een concert. De Carlton Main Frickley Colliery Band, en Kerkrade had zijn ‘wereldmuziekconcours’.

Het concert was zo succesvol, dat het idee geboren werd om in Kerkrade een internationaal festival voor amateur orkesten te houden, gekoppeld aan een reeks concerten door professionele orkesten. De internationale verbroederingsgedachte, die na de 2e Wereldoorlog sterk leefde en de internationale samenstelling van de beroepsbevolking in de Limburgse mijngebieden, gekoppeld aan een hoog ontwikkelde amateur muziek wezen, bleek de juiste voedingsbodem voor dit destijds unieke initiatief.
Ter gelegenheid van het feit dat dit nu 60 jaar geleden is organiseren deze twee harmonieën samen met het WMC op 9 mei een concertavond in het Parkstad Theater Kerkrade.
De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang en het beloofd een muzikaal spektakel te worden. 120 muzikanten in één groot orkest zullen afwisselend onder leiding van Guido Swelsen (dirigent van Harmonie St.Pancratius) en dirigent Josef Suilen (dirigent van Harmonie St.Aemiliaan) een populair/klassiek concert ten gehore brengen.
Het concert begint om 20.00 uur, de entree bedraagt € 10,-- aan de avondskassa en € 8,-- in de voorverkoop. Kaarten zijn in de voorverkoop te krijgen bij Kantoorvakhandel Buck, Tabakszaak Fuchs, Assurantiekantoor Kerres en kapsalon Tillie.

Het Programma ziet er als volgt uit:

WMC tune
Elsa´s Procession to the Cathedral, Richard Wagner
Hymn of the Highlands, Philip.Sparke,
Bolero, Maurice Ravel

Pirates of the Caribbean, Klaus Badel
Misty, E.Carner (solist Luc Scholtes trombone)
Two Worlds, Phil Collins
Klarinet concert, Artie Shaw (solist Hans Zegers, klarinet)
Solistenparade, Arr.H.J.Rhinow Selectie evergreens met diverse solisten
Riverdance Bill Whelan
Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2009 »
Bekijk alle nieuwsberichten van April 2009 »