´t Patronaat van Bleijerheide krijgt meer dan zes ton voor een opknapbeurt. Dit is de uitkomst van een onderzoek naar alternatieven en bestemmingen.

Eerst was het de bedoeling ´t Patronaat te sluiten en de verenigingen onder te brengen in een nieuw te realiseren buurtcentrum op de plek van de nog aan te kopen Maria Gorettikerk. Hier zou een zorgcentrum met wijkfunctie moeten verrijzen. Zorggroep Meander heeft onlangs al aangegeven deze variant niet te ondersteunen. Het zorgcentrum komt er wel, alleen dan zonder een gemeenschapshuisfunctie.

Na ampel beraad werd besloten ´t Patronaat een opknapbeurt te geven. Volgens wethouder Krewinkel is dit resultaat naar tevredenheid van de aanwezige verenigingen. "We kunnen natuurlijk niet zomaar beginnen. Het probleem zijn de komende feestdagen. Rond de kerst zal dat nog loslopen, maar rond de carnaval kun je niet bezig zijn met een verbouwing. Dat zou nadelig zijn voor de exploitatie van het gebouw. Daarom hebben we besloten na de vasteloavend te beginnen met de verbouw van het buurtcentrum aan de Ursulastraat. Dat is ook naar tevredenheid van de verenigingen die in het gebouw huisvesten." Die rusttijd is ook nodig omdat de aanbesteding van het project nog wat tijd vergt.

[bron: Zuid-Limburger 29 oktober 2008]
Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2008 »
Bekijk alle nieuwsberichten van November 2008 »