Jeugdorkest treedt op tijdens klank- en spektakelfestijn in de Efteling

Op 12 oktober was het al vroeg druk bij het Patronaat. Rond 8 uur ´s morgens verzamelden de eerste leden zich om maar niet te laat te komen. Anderen, die niet zo goed uit bed konden komen, kwamen precies op tijd. Nadat alle instrumenten waren ingeladen, vaders en moeders en onze voorzitter waren uitgezwaaid, kon de bus vertrekken richting de Efteling. De reis verliep voorspoedig, zodat we omstreeks half elf bij het park aankwamen.

Harmonie Sint Aemiliaan - Efteling

Harmonie Sint Aemiliaan - Efteling


Alvorens we konden genieten van de attracties borgen we eerst onze instrumenten zorgvuldig op. Sommige groepjes gingen heel handig te werk en zorgden er voor dat ze het eerste uur gebruik maakten van de top-attracties, aangezien het toen nog niet zo druk was. Anderen waren zo enthousiast dat ze van de ene kant van het park naar de andere kant renden.

Harmonie Sint Aemiliaan - Efteling


Na de middag waren de twee concerten. Het jeugdorkest van Sint Aemiliaan betrad met 51 muzikanten het podium. Ja, ook onze jongste leden speelden enkele stukken mee. Voor Gillian, Thom, Ruben, Lisa en Mariska was het hun eerste optreden. De concentratie was optimaal, waardoor de muziek prachtig klonk op het openlucht-podium. Vele bezoekers van de Efteling, waaronder ook een aantal fans uit Bleijerheide, bleven staan om te genieten van ons aandeel aan het klank- en spektakel festijn.

Harmonie Sint Aemiliaan - Efteling

Harmonie Sint Aemiliaan - Efteling


Tijdens de concerten was het leuk dat er zoveel publiek was. Daarentegen stonden wij na de concerten weer lang in de rij bij de attracties. Dat betekende dat er keuzes gemaakt moesten worden, want om 6 uur moesten we weer bij de uitgang verzamelen. Zo koos de één er voor om toch zeker de "Pandadroom, de Python, of de Pyrana" niet te missen en de ander de "Vliegende Hollander". Helaas kwam aan deze mooie, gezellige herfstdag, met twee prachtige concerten eigenlijk te vroeg een einde. Rond 8 uur ´s avonds bracht de bus ons weer veilig terug bij het Patronaat.

Harmonie Sint Aemiliaan - Efteling
Klik hier om meer foto's te bekijken

Lees meer >