LD: Kerkrade lanceert Ne9ende

Zo'n 1500 mensen kunnen op 12 en 13 september genieten van het tweedaagse muziekevenement 'De Ne9ende van Kerkrade'. Dit concert met tal van Kerkraadse artiesten moet het negenhonderdjarig bestaan van de Sint Lambertuskerk luister bijzetten.

Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Rode Events. Zij wil 'een muzikale wandeling' door de geschiedenis van Kerkrade maken.
Zo wordt op de Markt een groot podium gebouwd waar onder anderen Jack Vinders, operettezanger Jean van Ree en meester trombonist Harrie Ries zullen optreden. De begeleiding is in handen van harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide. Naast muzikale optredens van bekende Kerkradenaren, zijn er ook tal van toneelsketches.
Dirigent Alex Schillings is directeur van het tweedaagse programma. 'We gaan met schwung terug naar de twaalfde eeuw. Met de oprichting van de Lambertuskerk is immers ook Kerkrade geboren'.

De show krijgt een hoog 'zapgehalte'. Naast de blaasmuziek waar Kerkrade om bekend staat, is er ook een opera met onder meer Kim Savelsbergh en Janine Kitzen. Schillings: 'Maar we kunnen ook zomaar wegzappen, naar een dj of popband Solid'.

Naast het podium komt een mega-videowall. Op dit scherm wordt ook regelmatig 'gezapt' naar andere plekken in Kerkrade. Een deel van de presentatie en optredens vindt namelijk plaats vanuit de kerk of op nader te benoemen locaties.
'Het is de bedoeling dat we de Markt omtoveren tot een soort San Marcoplein van Veneti',' aldus Schillings. 'Zo zijn er stadsomroepers. Zij leidden vroeger de mensen de kerk in, maar bij ons leiden ze de mensen naar het concert.'
De naam van het muziekevenement heeft zowel een link met Kerkrade als met de muziek. De 9, in de 'Ne9ende van Kerkrade', staat voor de negen eeuwen dat Kerkrade bestaat. Daarnaast is het een knipoog naar de negende symfonie van Beethoven: Alle menschen werden Br'der. Dit is ook de tekst die op het standbeeld 'D'r Knub' in de Nieuwstraat staat. Deze verbroedering wil de organisatie ook laten terugkomen in het concert.
Enkele eeuwen geleden deelden de Kerkradenaren de Lambertuskerk nog met de Duitsers. Daarom is de organisatie nu bezig om naast de bekende Kerkraadse artiesten ook enkele Duitse artiesten te strikken. De entreeprijzen voor de Ne9ende' vari'ren van 22,50 euro tot 27,50. Verder zullen er nog speciale plaatsen op terrassen beschikbaar zijn.

www.dene9ende.nl

[bron: Limburgs Dagblad, vrijdag 23 mei 2008]

Lees meer >

Aemiliaan heeft eigen Youtube-site

Sinds kort heeft Aemiliaan een eigen Youtube-site. De primeur is voor de voorspeelavond die op 25 april j.l. plaats vond. U kunt nu nog een keer genieten van bijna alle optredens. Een optreden is door technische redenen helaas verloren gegaan. Hiervoor onze excuses.
De site is te vinden op http://www.youtube.nl/aemiliaan.

Alvast een voorproefje:

Het leerlingenorkest


De drumband


Het jeugdorkest


Zou u op een video staan en heeft u hier problemen mee, stuur dan een mail naar floris@aemiliaan.nl en de video zal worden verwijderd

Lees meer >