Tijdens de jaarvergadering van harmonie St.Aemiliaan zondag jl. is Jos Buck uit Kerkrade benoemd tot nieuwe Preses van Harmonie St.Aemiliaan. Hij volgt daarmee drs.A.J. Latour op die deze functie meer dan 10 jaar heeft vervuld. De zestigjarige Jos Buck is van oorsprong ?inne Blieerheidjser jong? en zijn ouders runden in de Bleijerheiderstraat een kantoor/boekhandel
In 1970 was Jos Buck stadsprins van Kerkrade. In 1975 is hij samen met echtgenote Marianne in Kerkrade een kantoorhandel begonnen en in deze zelfde branche is familie Buck momenteel nog altijd in Kerkrade centrum actief.
Jos Buck is in het verenigingsleven geen onbekende en hij is o.a. actief betrokken bij het W.M.C.
Harmonie St.Aemiliaan heeft nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan en hij was ook altijd bereid om deel te nemen in comit?s die in het leven werden geroepen voor het organiseren van feesten en zo ook voor het 100 jarig bestaansfeest in 2001.
Jarenlang heeft hij zitting gehad in de commissie van bijstand van St.Aemiliaan en hij is in het verleden altijd een goede financi?le steun geweest voor Harmonie St.Aemiliaan.
Harmonie St.Aemiliaan is dan ook blij dat Jos Buck in de functie van preses actief wil zijn en is ervan overtuigd dat hij een goede invloed zal hebben op het functioneren van Harmonie St.Aemiliaan.
Tijdens deze vergadering is Jo Schaefer benoemd tot lid van verdienste.
Jo Schaefer is jarenlang een grote steunpilaar geweest voor St.Aemiliaan. Zo was hij jarenlang de instructeur van de drumband en vervulde hij jarenlang een heel belangrijke functie in de slagwerkgroep van St.Aemiliaan. Jo Schaefer was ook altijd actief in diverse werkgroepen, in het muziekarchief en in de muziekcommissie. Ook voor technische zaken bij het slagwerk was hij niet weg te denken. Omdat hij de muziekloopbaan een stuk rustiger wil vervolgen is hij met dit bovenstaande sinds kort gestopt.
Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2008 »
Bekijk alle nieuwsberichten van Maart 2008 »