In het weekeinde van 14 en 15 juni a.s. zal onze Klankstad in het teken staan van de Kerkraadse blaasmuziek. De Federatie van Kerkraadse Harmonie- en Fanfaregezelschappen organiseert dan op zaterdag en zondag een programma waarin diverse aspecten van de blaasmuziek worden gepresenteerd aan een groot publiek. Dat gebeurt op de Campus in Kerkrade West, op de Markt in het centrum, in de St.Lambertuskerk en op straat. Er zal worden geconcerteerd en gemarcheerd, er is een play in voor jonge muzikanten, er wordt show gepresenteerd en iedere avond wordt afgesloten met de blaaskapel de Crombacher Musikanten.

Het promotieweekeinde was oorspronkelijk gepland voor 2007. De weergoden gooiden echter roet in het eten en op het laatste moment moest een en ander worden afgelast. Maar ? wat in het vat zit, verzuurt niet. Het voorbereide programma is verplaatst naar 2008, nu geconcentreerd op twee dagen. De vorig jaar geplande vrijdagavond vervalt omdat Nederland op 13 juni zal spelen tijdens het EK voetbal.

Deelnemers zijn in de eerste plaats natuurlijk de twaalf Kerkraadse HaFa korpsen. Zij zullen op zaterdag en zondag, afzonderlijk of in combinatie, een promenadeconcert verzorgen op de Markt in Kerkrade. Op zaterdagavond zal daarbij ook de popband ?Solid? meewerken. De Politiekapel zal de H. Mis opluisteren op zondagochtend in de St.Lambertuskerk.
Op zaterdagmiddag zal er door de Muziekschool Kerkrade (SMK) een play in worden georganiseerd voor jonge blazers en slagwerkers in de Campus (Kerkrade West). Resultaat hiervan zal later die middag te beluisteren zijn op de Markt in het centrum.
Zondag staat in het teken van gasten. Showkorps ?Kunst en Genoegen? uit Leiden (K&G), vele malen winnaar bij het WMC, is dan in Kerkrade. Eveneens present zijn ?Jong K&G?, de ?Coriovallum Pipe Band? en de Kerkraadse Fluit- en Tamboerkorpsen. Zij zullen meelopen in een streetparade met de Kerkraadse HaFa korpsen door het centrum. K&G en Jong K&G zullen daarbij showoptredens verzorgen.
Beide avonden worden afgesloten met muziek van de ?Crombacher Musikanten?. De presentatie zal worden verzorgd door Raoul Deckers en Michiel Dijkman.
Het promotieweekeinde is voor de HaFa verenigingen een uitgekiende kans om aan de inwoners van Kerkrade te laten zien wat het mooie is aan blaasmuziek in de brede zin van het woord.
Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2008 »
Bekijk alle nieuwsberichten van Maart 2008 »