Voorjaarsconcert en Suilen terug bij St. Aemiliaan

Momenteel wordt er druk gerepeteerd aan het voorjaarsconcert van harmonie St.Aemiliaan uit Bleijerheide.
Dit concert vindt plaats op zondag 13 april in het Parkstad Limburg Theater Kerkrade en begint om 20.00 uur. De entree is € 7,50 en de entreekaarten zijn verkrijgbaar aan de avondkassa en in de voorverkoop bij Kantoorvakhandel Jos Buck te Kerkrade.

Als gastvereniging komt harmonie St. Petrus en Paulus uit Wolder-Maastricht op bezoek.
Dit gerenommeerde orkest behoort al jarenlang tot de betere orkesten van ons land en staat momenteel onder leiding van Fried Dobbelstein.
Net als harmonie St.Aemiliaan komt harmonie St.Petrus en Paulus ook uit in de concertafdeling.

Het programma voor deze avond ziet er als volgt uit.

Harmonie St. Aemiliaan o.l.v. Josef Suilen

El Torico de la Cuerda (Paso doble); Luis Serrano Alarcan
An American in Paris; George Gershwin
Oblivion (Sopraansaxofoon: Hans Zegers); Astor Piazzolla
Fourth Symphony (Elegy-Intermezzo-Tarantella); Alfred Reed

Harmonie St. Petrus en Paulus Wolder-Maastricht o.l.v. Fried Dobbelstein

Ouverture Benvenuto Cellini; Hector Berlioz
Senza Mamma (uit Suor Angelica); Giacomo Puccini
Intermezzo from Cavalleria Rusticana; Pietro Mascagni
Come Scoglio (uit Cosi fan tutti); Wolfgang Amadeus Mozart
Fantasy Variations on a theme by Paganini; James Barnes
Banda Scure; Giovanni Orsomando

Na bijna een jaar van afwezigheid is Josef Suilen inmiddels weer de vaste dirigent van St.Aemiliaan.
Josef Suilen die al vanaf 1988 de dirigeerstok bij St.Aemiliaan hanteert is hierdoor toch al weer bijna 20 jaar de muzikale leider van de Bleijerheidse harmonie.
Dirigent/musicus Harry Ries die Josef Suilen gedurende deze periode uitstekend heeft vervangen, blijft verbonden als stand-by aan harmonie St. Aemiliaan.
Deze concertavond staat ook in het teken van de offici?le ingebruikname van de nieuwe uniformen van harmonie St.Aemiliaan. Het uniformencomit? St.Aemiliaan dat onder voorzitterschap staat van Andr? Coumans is in hun opzet geslaagd en heeft hiervoor het geld nagenoeg geheel binnengehaald.
De mensen die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt, zowel financieel als door hun inzet, zullen tijdens deze avond speciaal in het zonnetje worden gezet.

Lees meer >

Jos Buck nieuwe preses en Jo Schaefer lid van verdienste

Tijdens de jaarvergadering van harmonie St.Aemiliaan zondag jl. is Jos Buck uit Kerkrade benoemd tot nieuwe Preses van Harmonie St.Aemiliaan. Hij volgt daarmee drs.A.J. Latour op die deze functie meer dan 10 jaar heeft vervuld. De zestigjarige Jos Buck is van oorsprong ?inne Blieerheidjser jong? en zijn ouders runden in de Bleijerheiderstraat een kantoor/boekhandel
In 1970 was Jos Buck stadsprins van Kerkrade. In 1975 is hij samen met echtgenote Marianne in Kerkrade een kantoorhandel begonnen en in deze zelfde branche is familie Buck momenteel nog altijd in Kerkrade centrum actief.
Jos Buck is in het verenigingsleven geen onbekende en hij is o.a. actief betrokken bij het W.M.C.
Harmonie St.Aemiliaan heeft nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan en hij was ook altijd bereid om deel te nemen in comit?s die in het leven werden geroepen voor het organiseren van feesten en zo ook voor het 100 jarig bestaansfeest in 2001.
Jarenlang heeft hij zitting gehad in de commissie van bijstand van St.Aemiliaan en hij is in het verleden altijd een goede financi?le steun geweest voor Harmonie St.Aemiliaan.
Harmonie St.Aemiliaan is dan ook blij dat Jos Buck in de functie van preses actief wil zijn en is ervan overtuigd dat hij een goede invloed zal hebben op het functioneren van Harmonie St.Aemiliaan.
Tijdens deze vergadering is Jo Schaefer benoemd tot lid van verdienste.
Jo Schaefer is jarenlang een grote steunpilaar geweest voor St.Aemiliaan. Zo was hij jarenlang de instructeur van de drumband en vervulde hij jarenlang een heel belangrijke functie in de slagwerkgroep van St.Aemiliaan. Jo Schaefer was ook altijd actief in diverse werkgroepen, in het muziekarchief en in de muziekcommissie. Ook voor technische zaken bij het slagwerk was hij niet weg te denken. Omdat hij de muziekloopbaan een stuk rustiger wil vervolgen is hij met dit bovenstaande sinds kort gestopt.

Lees meer >

HaFa Promotieweekeinde Kerkrade 2008

In het weekeinde van 14 en 15 juni a.s. zal onze Klankstad in het teken staan van de Kerkraadse blaasmuziek. De Federatie van Kerkraadse Harmonie- en Fanfaregezelschappen organiseert dan op zaterdag en zondag een programma waarin diverse aspecten van de blaasmuziek worden gepresenteerd aan een groot publiek. Dat gebeurt op de Campus in Kerkrade West, op de Markt in het centrum, in de St.Lambertuskerk en op straat. Er zal worden geconcerteerd en gemarcheerd, er is een play in voor jonge muzikanten, er wordt show gepresenteerd en iedere avond wordt afgesloten met de blaaskapel de Crombacher Musikanten.

Het promotieweekeinde was oorspronkelijk gepland voor 2007. De weergoden gooiden echter roet in het eten en op het laatste moment moest een en ander worden afgelast. Maar ? wat in het vat zit, verzuurt niet. Het voorbereide programma is verplaatst naar 2008, nu geconcentreerd op twee dagen. De vorig jaar geplande vrijdagavond vervalt omdat Nederland op 13 juni zal spelen tijdens het EK voetbal.

Deelnemers zijn in de eerste plaats natuurlijk de twaalf Kerkraadse HaFa korpsen. Zij zullen op zaterdag en zondag, afzonderlijk of in combinatie, een promenadeconcert verzorgen op de Markt in Kerkrade. Op zaterdagavond zal daarbij ook de popband ?Solid? meewerken. De Politiekapel zal de H. Mis opluisteren op zondagochtend in de St.Lambertuskerk.
Op zaterdagmiddag zal er door de Muziekschool Kerkrade (SMK) een play in worden georganiseerd voor jonge blazers en slagwerkers in de Campus (Kerkrade West). Resultaat hiervan zal later die middag te beluisteren zijn op de Markt in het centrum.
Zondag staat in het teken van gasten. Showkorps ?Kunst en Genoegen? uit Leiden (K&G), vele malen winnaar bij het WMC, is dan in Kerkrade. Eveneens present zijn ?Jong K&G?, de ?Coriovallum Pipe Band? en de Kerkraadse Fluit- en Tamboerkorpsen. Zij zullen meelopen in een streetparade met de Kerkraadse HaFa korpsen door het centrum. K&G en Jong K&G zullen daarbij showoptredens verzorgen.
Beide avonden worden afgesloten met muziek van de ?Crombacher Musikanten?. De presentatie zal worden verzorgd door Raoul Deckers en Michiel Dijkman.
Het promotieweekeinde is voor de HaFa verenigingen een uitgekiende kans om aan de inwoners van Kerkrade te laten zien wat het mooie is aan blaasmuziek in de brede zin van het woord.

Lees meer >