St. Aemiliaan verzorgt muziek op promotie DVD van de gemeente Kerkrade

De gemeente Kerkrade gaat binnenkort een nieuwe promotie DVD uitbrengen. Hiervoor is de Kerkraadse musicus Mark P?tz gevraagd om de muziek te schrijven, hetgeen gestalte heeft gekregen in de compositie ?Hart voor Kerkrade?. Harmonie St. Aemiliaan zal o.l.v. Josef Suilen zorgdragen voor de muziek op deze DVD, terwijl de Kerkraadse sopraan Janine Kitzen garant staat voor de vocale inbreng.
De opnames, zowel van geluid als beeld, vinden o.l.v. van Gerard Beckers van LI TV plaats op zondag 2 september a.s. in het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade en op Kasteel Erenstein.

Lees meer >

Soepele geluidsregels voor fanfares en harmonie

Het plan om harmonie?n en fanfares maximaal 4 uur uur per week te laten oefenen is van de baan. Dat heeft de ministerraad vrijdagmiddag besloten.

Minister Jacqueline Cramer van VROM wilde die beperking in de nieuwe geluidsregels opnemen om overlast te beperken. Muziekverenigingen reageerden boos op de plannen van de minister. CDA-Tweede Kamerlid Joop Atsma maakte zich eerder druk over de zaak en wilde opheldering van de minister na boze reacties van muziekverenigingen.

Bron: L1.nl

Lees meer >

CDA kwaad over regels muziekkorpsen

Het CDA in de Tweede Kamer is kwaad over nieuwe geluidsregels voor fanfares en muziekkorpsen. Volgens de CDA-fractie kunnen veel fanfares en harmonie?n nu nog maar vier uur per week oefenen.

De muzikanten maken tijdens repetities meer lawaai dan wettelijk is toegestaan en daar mogen ze nu nog maar vier uur per week bovenuit komen. Het CDA vindt dat het kabinet niet genoeg oog heeft voor de traditie van veel gezelschappen die in caf?s en dorpshuizen oefenen.

Minister Cramer zegt dat ze geen extra uitzonderingen in de regels wil opnemen en dat gemeenten zelf een oplossing moeten zoeken voor te strenge regels.

Lees meer >