Het in de pers eerder aangekondigde vertrek van dirigent Josef Suilen bij Harmonie St.Aemiliaan uit Bleijerheide gaat niet door.

Josef Suilen werd in mei 2006 tot chef-dirigent benoemd bij de Koninklijke Militaire Kapel ?Johan Willem Friso? te Assen. In oktober 2006 gaf Josef Suilen te kennen dat hij zijn dagelijkse werk bij de Koninklijke Militaire Kapel steeds moeilijker kon blijven combineren met de verplichtingen bij de Harmonie van Bleijerheide. Na ruim 18 jaren zeer goed en zeer succesvol samen gewerkt te hebben, werd in onderling overleg besloten om het offici?le afscheid tijdens het Concert ? La Carte, dat op zondag 13 mei a.s. wordt gehouden, te laten plaatsvinden.

Intern werd er een commissie in het leven geroepen die aan de slag ging om een nieuwe dirigent te zoeken.

Om Suilen te ontlasten met een deel van de voorbereidingen van het Concert ? la Carte werd de hulp ingeroepen van de Kerkraadse dirigentmusicus Harry Ries. Deze bleek zeer bereid hieraan mee te werken, hetgeen ook naar ieders tevredenheid gebeurde.

Echter, omdat de wederzijdse behoefte nog volop aanwezig was om de band met Josef Suilen en St. Aemiliaan in stand te houden werd er gezocht naar mogelijkheden om de samenwerking voort te zetten.

Josef Suilen zal als chef-dirigent van St.Aemiliaan een groot deel van de repetities normaal voor zijn rekening nemen en net zoals nu al het geval is zal Harry Ries de resterende repetities leiden.
Het komende Concert ? La Carte op 13 mei a.s. zal onder de muzikale leiding staan van Josef Suilen. Een week later zal het concert in Duitsland worden gedirigeerd door Harry Ries.

Bekijk het actuele nieuwsoverzicht »

Bekijk alle nieuwsberichten van 2007 »
Bekijk alle nieuwsberichten van April 2007 »